Dünyanın en pahalı evini kimin aldığı ortaya çıktı

Fransa’nın başkenti Paris’te 2011’de tamamlanan ve 2015’te 301 milyon dolara satılan ve dünyanın en pahalı evi olan The Chateau Louis XIV şatosunu Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman’ın satın aldığı ortaya çıktı.

Giriş Tarihi: 18.12.2017 10:39 Güncelleme Tarihi: 18.12.2017 10:40

Geçtiğimiz ay gerçekleştirilen müzayedede 450 milyon dolara satılan Leonardo Da Vinci'nin Salvator Mundi adlı tablosunu aldığı ortaya çıkan Prensi Muhammed bin Salman'ın dünyanın en pahalı evini de satın aldığı ortaya çıktı. New York Times gazetesi, evi satın alan Fransa ve Lüksemburg merkezli şirketlerin, Prens Selman'ın kişisel vakfı tarafından kontrol edilen Eight Yatırımcılık adlı şirkete ait olduğunu belirledi.

Suudi Arabistan'da çok sayıda prens, bakan ve üst düzey yetkilinin gözaltına alındığı yolsuzluk operasyonu ile yaptığı reformlarla dünyanın gündeminden düşmeyen Veliaht Prens Muhammed bin Salman'ın Fransız şatosuna 2015'te 300 milyon dolar (1 milyar 158 milyon lira) ödediği belirlendi. Forbes dergisine göre; 'dünyanın en pahalı evi' olan Chateau Louis XIV, Versay yakınlarındaki Louveciennes kasabasında bulunuyor. Şatoda 3 bin şişelik şarap mahseni, sinema, açık ve kapalı havuz, iki balo salonu, bir gece kulübü, kütüphane ve akvaryum odası bulunuyor.

BİZE ULAŞIN