Oyunculuğu bırakıyor

‘Kan Dökülecek’, ‘Lincoln’, ‘Varolmanın Dayanılmaz Hafifliği’, ‘Sol Ayağım’ gibi filmleriyle hafızalara kazınan Daniel Day-Lewis, ‘özel bir karar’la oyunculuğu bıraktığını açıkladı.

Giriş Tarihi: 21.06.2017 10:52 Güncelleme Tarihi: 21.06.2017 10:54

Döneminin en iyi oyuncularından biri olan Daniel Day-Lewis, profesyonel oyunculuk hayatını bitirme kararı aldı. Ünlü oyuncunun basın sözcüsü Leslee Dart, yaptığı açıklamada, "Daniel Day-Lewis, artık oyuncu olarak çalışmayacak. Yıllardır çalıştığı iş arkadaşlarına ve seyircilerine minnettarlığını sunuyor." dedi.

Basın sözcüsü ayrıca, Lewis'in oyunculuğu bırakmasının "özel bir karar" olduğunu ve herhangi bir gerekçe sunmayacağını açıkladı. 60 yaşındaki oyuncu, son olarak, 25 Aralık'ta gösterime girecek olan Paul Thomas Anderson'ın 'Phantom Thread' adlı filminde boy gösterecek. Film, 1950'lerde Londra'nın moda dünyasını ele alıyor. İlk filmini 14 yaşındayken çeken oyuncu, 1980'lerde sahne kariyerine odaklandı. 'Lincoln', 'Kan Dökülecek' ve 'Sol Ayağım' filmlerindeki performanslarıyla üç kez "en iyi oyuncu" Oscar'ını kazanan ilk aktör oldu. Lewis, ödüllü filmlerinin yanı sıra Gandhi, Manzaralı Oda, Varolmanın Dayanılmaz Hafifliği, Son Mohikan, Masumiyet Çağı, Babam İçin, New York Çeteleri, Jack ve Rose'un Şarkısı, Nine gibi filmlerle de hafızalara kazındı.

Day-Lewis son olarak ABD'nin 16. başkanı Abraham Lincoln rolünde, Steven Spielberg imzalı Lincoln projesinde yer almıştı. Senaryosunu Pulitzer Ödüllü tarihçi Doris Kearns Goodwin'in çok satan kitabından ödüllü senarist Tony Kushner'in uyarladığı film, Amerikan tarihinin en çalkantılı döneminde yaşanan politik oyunları ve Sivil Savaş'ın sonlarına doğru meydana gelen olayları Lincoln'ün gözünden anlatıyordu. Usta oyuncu, Milan Kundera'nın aynı adlı romanından uyarlanan 1988 yapımı 'Varolmanın Dayanılmaz Hafifliği' filminde sırf canlandırdığı karakter için Çekçe öğrendi. 2007 yılında sert bir rolle seyirci karşısına çıktığı 'Kan Dökülecek', 2000'li yılların en çok ses getiren filmlerinden biri oldu.

BİZE ULAŞIN