Geri sayım başladı!

Oldukça ironiktir bir diyeceği olmadan DJ olmak. Yani demek istediklerini daha önce diyenlerin şarkılarını bir araya getirerek söylemek…

Giriş Tarihi: 14.04.2017 12:17 Güncelleme Tarihi: 14.04.2017 12:17

Oldukça ironiktir bir diyeceği olmadan DJ olmak. Yani demek istediklerini daha önce diyenlerin şarkılarını bir araya getirerek söylemek… Şarkılar, kişiler adına gerçekten konuşabiliyor ki artık ilk defa Roger Sanchez'in kullandığı 'DJ' unvanını kartına yazdırmak isteyen çok insan var. Neden olmasın ki?

SoundClash bu alandaki önemli yarışmalardan biri. Bu yıl üçüncüsü düzenleniyor. Katılımlar www.soundclashturkiye.com üzerinden yapılıyor. 5 Mayıs'a kadar da halk oylamasına devam edilecek.

Bu yarışmanın yüzü güldüren kısmı ise 2016 dünya birincisinin bizden biri olması. Geçen yılın birincisi Cafer Kabak, 1984 doğumlu. Birinciliğe giden yolculuğu kendi cümleleriyle şöyle anlatıyor: "SoundClash süreci benim için başlangıçta, hobi olarak yaptığım işin değerinin ne olduğunu öğrenmek istememle başladı. Başvuru için bir set hazırladım ve hazırladığım set ilk 30'a kaldı. Telefondaki ses, bana hayalini kurduğum indigo kabininde ilk 20 mücadelesi vereceğimi söylediğinde asıl heyecanım başladı. İndigodaki yarı finalde setimi çaldıktan sonra aldığım tepkiler benim için çok güzeldi. Sonucunda ilk 20'ye kaldım ve halk oylaması süreci başladı. Çevremdeki insanların ve jürilerin oyları sayesinde ilk 6'ya kalıp finalde yarışmaya hak kazandım. Finale günlerce hazırlandım. Jüriyi etkileyecek parçalar seçmeye ve kompozisyon hazırlamaya çalıştım. Performanslardan sonra birinciyi seçmeye geçilince jüri iki isimde kararsız kalmış ve bu iki ismin tekrar performans sergilemesine karar vermişti. Tekrar sahneye çıktığımda ekstra bir enerji ve performansla jüriyi etkiledim ve Türkiye şampiyonu oldum. Sadece kendimi denemek üzere girdiğim yarışmada artık dünya finalini düşünür olmuştum. Uykusuz ve stresli günler beni bekliyordu. Las Vegas'a daha çok çalışarak ve yarışmacıları iyi analiz ederek gittim. Risk aldım ve Las Vegas'ın popüler müziğinin dışında ve kendi tarzımda fakat Las Vegas dinleyicisine yakın gelebilecek bir set çaldım. Setim herkese farklı geldi; bu sebeple diğer finalistleri geride bırakarak şampiyonluğu Las Vegas'ta kapmış oldum."

Yarışmaya katılmak isteyenler için bilgi verelim. Önce jüri tarafından seçilen 20 kişi halk oylamasına katılmaya hak kazanacak. Halk oylaması ile ilk 5'e kalan finalistler, Türkiye finaline hazırlanmak üzere alanında uzman isimlerden farklı konu başlıklarında eğitim alma fırsatı elde edecek. Aynı zamanda ilk 5'e kalan finalistler bu sene ilk defa Universal Music'le ortak hazırlanacak 'It's Chiller Time SoundClash 2017 Compilation' albümünde kendi hazırladıkları parçalarla yer alma şansı yakalayacak. Bir başka deyişle yarışmacılar bir anda kendilerini farklı bir alanda bulacak.

16 Mayıs'ta gerçekleşecek Türkiye finalinde birinci olacak ismi, eğlence ve elektronik müzik piyasasının kalbi rüya şehir Las Vegas'ta unutulmaz bir deneyim bekliyor. Las Vegas' ın büyüleyici atmosferinde dünyanın en ünlü DJ'leri ile aynı sahnede yer alacak olan dünya birincisi, 1 yıl boyunca dünya çapında marka yüzü olurken bir yıllık Aftercluv Dancelab kontratına imza atarak kendisine ait single ve müzik videosunu yapma fırsatını yakalayacak. Eğer Cafer Kabak bu yolu açtıysa siz neden oradan geçmeyesiniz ki?

BİZE ULAŞIN