14 Şubatı kutlayamayanlar için 3 Şubat Dünya Bekarlar günü

Giriş Tarihi: 03.02.2017 11:00 Güncelleme Tarihi: 03.02.2017 11:11

Hazırlayan: Emrah Saka

Her yıl Şubat ayı başında ufak gelgitlerle başlayan, ilk hafta sonunda kadınların erkek arkadaşlarının kendisi için neler yapacağını öğrenmek adına türlü numaralar yaptığı ve her seferinde bir öncekinden daha yaratıcı olunması istenen güne 'Sevgililer Günü' denir. Şimdi bu çok parlatılmış günün tarihçesiyle ve Aziz Valentine ile zaman kaybetmeye hiç gerek yok. Sevgililer Günü aslında sadece kadınlar için kutlanır. Hiçbir erkek için böyle bir kodlama yoktur. Spoiler vermek gerekirse kadınları biraz üzebilecek bir yazıya göz gezdiriyorsunuz. Eğer bu paragrafta yazılanlarla aynı fikirde değilseniz burada okumayı bırakabilirsiniz.

Tamam. Anladığım kadarıyla hemcinslerimle konuşmayı sürdüreceğiz. Gerçekten nedir bu Sevgililer Günü tantanası? Ben hiçbir kadının Sevgililer Günü'nde sevgilisi için bir şey hazırladığını görmedim. 14 Şubat, sevgilisi olduğu için erkeklerin şükretmesi gereken bir gün olarak kutlanmıyor mu sizce de?

Sevgili olmak, bir çift olmak daha çok sosyal medyada göze sokulan durumlar. Aşkitoların, aşşşkların, şapşiklerin uçuştuğu bu ortamda sevgilisi olanın sevgilisi olmayana eziyet ettiği günün öncesinde de bir umut var: 3 Şubat Dünya Bekârlar Günü. Evet, gerçekten de böyle bir gün var! Sevgilisi olmayanların mı, yoksa sevgililikten bayılanların mı ortaya çıkardığı bir gündür bilinmez, ama nedense hiç kutlanmıyor. (Hediye almayı gerektirmeyecek bir durum olduğu için olabilir mi?)

"Dünyaca kabul edilmiş bir gerçektir; her hali vakti yerinde erkeğin bir eşe ihtiyacı var," demişti Jane Austen, Gurur ve Önyargı kitabında. Buradan anladığımız kadarıyla hali ve vakti yerinde olmayan erkeklerin bu noktaya gelmeden önceki zamanları, tamamen kendi tasarruf ve sorumluluklarında. Yine anlaşılan o ki, kadınlar da zaten hali ve vakti yerinde olmayan erkeklerle ilgilenmiyorlar. Jane Austen bunu öylesine yazmış olamaz. Bir Twitter kullanıcısının dediği gibi "'Darling' kelimesi İngilizceye dilimizden geçmiş ve darlamaktan türetilmiş de olabilir." O zaman, hâlâ vakit varken erkeklerin hali olana kadar dilediği gibi futbol maçı izleyebileceği, yatağı yerine kanepede uyuyabileceği Dünya Bekârlar Günü kutlu olsun!

BİZE ULAŞIN