Erkekler bunu istiyor..

Estetik cerrahi ve medikal uygulama talepleri erkekler tarafından her geçen yıl biraz daha artıyor. Erkeklerin istediği ise yeni versiyonları değil, yani radikal değişim yerine tazelenmiş, daha iyi iyi bir görünüm.

Giriş Tarihi: 20.07.2016 11:28 Güncelleme Tarihi: 20.07.2016 11:29

Her geçen yıl erkeklerin estetik görüntüleri üzerinde daha fazla kaygı yaşadıklarını gözlemliyoruz. 2000'li yıllarla başlayan bu daha iyi görünme istediği, estetik cerrahi ve medikal uygulamalardan faydalanan erkek hasta sayısını artırıyor. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bülent Cihantimur" Erkekler yeni versiyonları yerine, daha iyi versiyonlarını istiyorlar" dedi.

Jinekomasti, penis büyütme, karın kası estetiği

"17 seneyi aşkın zamandır estetik cerrah olarak çalışıyorum ve her geçen sene erkek hastalarımın sayısı artıyor. Erkekler en fazla saç ekimi, karın kası estetiği, erkeklerde meme büyümesi sorununu çözümleyen jinekomasti operasyonu ameliyatsız estetik uygulamaları arasında da Örümcek Ağı estetiği, dolgu ve botoks uygulamalarını tercih ediyor. Son zamanlarda ayrıca penis büyütme operasyonları da ivme kazandı. Bu saydığım müdahalelerin hiç birisinde amaç, yeni, bambaşka bir insan haline dönüşmek değil, sadece daha iyi görünmek, daha iyi hissetmek. Sıfırdan, yeni bir versiyon değil, sadece daha iyi versiyona ulaşmak. Bu sebeple erkekler kesinlikle radikal bir değişimden öte bir şey istiyorlar" açıklamasında bulunan Op. Dr. Bülent Cihantimur, yabancı hastaların da taleplerinin aynı yönde olduğunu vurguladı.

Erkek hastaların en çok sorduğu sorular

Cihantimur ayrıca erkek hastaların operasyon hakkında bilgi alırken en fazla sorduğu sorulara da değindi. Hız, doğallık, acı, şekil ve kontür, iyileşme süreci gibi sorular sorulduğunu söyleyen Op. Dr. Bülent Cihantimur, bu 5 maddeyi açıkladı:

Hız

Erkek hastaların ilk sorusu çoğunlukla uygulamanın ne kadar süreceği ile ilgilidir. Erkekler hızı seviyor, kadınlar gibi beklemeye hem tahammülleri hem de vakitleri yok. O sebeple hem en hızlı uygulamayı, hem de en hızlı iyileşme sürecini talep ediyorlar. Bu sebeple cerrahiden çok, ameliyatsız uygulamalar daha fazla talep ediliyor.

Kontür ve şekil

Erkekler kadınların aksine yüz bölgelerine değil, vücut şekillerine ve kontürüne daha fazla odaklanıyorlar. Bu sebeple özellikle bahar aylarından itibaren karın kası estetiği ve jinekomasti operasyonlarında büyük bir artış var.

Doğallık

Doğal gözükmek, hem kadın, hem erkek için olmazsa olmazlardan. Yapay görüntü kesinlikle kabul edilebilir bir durum değil. Herhangi bir estetik müdahale yapıldığını hiç kimse fark etmesin şeklinde istekler oldukça fazla.

Acısız, ağrısız

Erkekler lütfen kusura bakmasınlar ama kadınlar kesinlikle ağrıya çok daha dayanıklılar. Acı ve estetik bir görüntüyü bir arada düşünmek istemiyorlar. Acıyı elimizden geldiği kadar baskılamaya çalışıyoruz, bunu da izah ediyoruz.

İyileşme süreci

Erkekler daha genç, daha canlı, daha sağlıklı ve çok daha fazla çekici gözükmek istiyorlar fakat tüm bunlar olurken iyileşme süreci de çok önemli onlar için. Herhangi bir cerrahiden sonra veya ameliyatsız işlemden sonra derhal toparlanma ve işe, sosyal hayata dönme çabasındalar, haklılar da… Bu sebeple geliştirdiğim teknikleri aslında en fazla erkekler seviyor. Çünkü benim de en fazla dikkat ettiğim konuların başında hızlı iyileşme süreci geliyor. Örümcek Ağı estetiği, Organik Saç ekimi, kesi yapmadan pratik bir şekilde uygulayabildiğimiz teknikler. Karın kası estetiği ve jinekomasti uygulamaları da bu sebeple erkekler tarafından çok tercih ediliyor.

BİZE ULAŞIN