İstanbul'dan tasarım geçti / Design Week Turkey

Endüstri temsilcileriyle tasarımcıları bir araya getiren ve katma değerli ürünler üretebilmek adına bir buluşma zemini oluşturan Design Week Turkey’nin iletişim ortağı Home Art dergisi, organizasyon kapsamında etkinlikler düzenleyerek farklı disiplinlerden tasarımcılarla bir araya geldi.

Giriş Tarihi: 05.12.2018 16:46 Güncelleme Tarihi: 05.12.2018 16:46
Fotoğraf Deniz TOPRAK

Türkiye'nin en geniş kapsamlı tasarım etkinliği olan ve düzenlendiği günden bu yana yaratıcı endüstrileri, yurtiçinden ve yurtdışından ziyaretçileri ile bir araya getiren Design Week Turkey, 16-18 Kasım 2018 tarihinde Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşti. Home Art dergisinin iletişim ortağı olduğu ve 65 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırlayan Design Week Turkey, ülkemizin tasarım kimliğinin ve bu kapsamda gelişebilecek olan ekonomik başarısının, tasarım ve endüstri entegrasyonuyla sağlanabileceği bilincini oluşturmayı en önemli konusu olarak ele alıyor. Unesco Yaratıcı Şehirler Ağı'na 'Tasarım Şehri' unvanıyla katılarak yaratıcılığı stratejik ve sürdürülebilir bir kalkınma aracı olarak özümseyen kentlerden biri olan İstanbul'un ev sahipliği yaptığı etkinlik kapsamında, iletişim ortağı Home Art dergisi, Arnica markası sponsorluğunda gerçekleştirdiği kahvaltıda yazarları, tasarımcılar ve mimarlarla bir araya getirdi. Yine Design Week Turkey kapsamında Home Art dergisi tarafından düzenlenen 'tasarım yürüyüşü'nde mimar, iç mimar ve tasarımcılar, eski İstanbul'un kalbi niteliğinde olan ve içinde birçok önemli tarihi yapıyı barındırmasının yanı sıra günümüzde birçok tasarım atölyesi, tasarım dükkânı ve kafeyi barındıran Balat&Fener semtlerini gezdi. Tarihi yapılar ve atölyelerin gezildiği yürüyüş bir mezat ile son buldu.

Design Week Turkey 2018 kapsamında Home Art dergisi, katlanabilir tuğla Brick B ile yaşam alanı tasarlama atölyesi de gerçekleştirdi. Koltuktan çalışma alanına, yataktan separatör duvara kadar pek çok tasarımın katılımcılar ile birlikte gerçekleştirildiği atölye büyük ilgi çekti.

Home Art dergisinin yayın yönetmeni Yasemin Savcı ve yıllardır yazarı olan iç mimar Emre Özgüder'in katıldığı 'Ev Ekonomisi 101' adlı panel de Home Art dergisinin Design Week Turkey kapsamında gerçekleştirdiği bir diğer etkinlikti. Tasarım ekonomisi, tasarımcının sorumluluğu ve tasarımın sosyolojik tarafının konuşulduğu panel, izleyiciler tarafından ilgiyle izlendi.

BİZE ULAŞIN