Esquire Türkiye 25. yıl özel, Kasım 2018

Esquire Türkiye'nin 25. Yıl Özel Sayısı’nda sizleri neler bekliyor?

Giriş Tarihi: 05.11.2018 16:42 Güncelleme Tarihi: 21.11.2018 17:06

SADE VE HUZURLU
BİRCE AKALAY

Esquire Türkiye'nin 25'inci yıl kapağını onunla taçlandırmak ve kutlamalara onun enerjisiyle başlamak, bizim için harika bir deneyimdi! Şu sıralar Atv'deki 'Ağlama Anne' dizisiyle gündemde olan Birce, kapak çekimi boyunca hemen her hareketiyle gönlümüzü fethetmeyi başardı.

RÖPORTAJ SEDA KARAN
F
OTOĞRAFLAR ÖMER FARUK GÖKALP
MODA EDİTÖRÜ DİLARA İPEK ŞATIR

Kısa kestirdiği saçları, ona fazlasıyla yakışmış. Gözleri, saçlarının bu haliyle daha çok ön plana çıkmış. İnanılmaz pozitif biri. Çekim yapılan mekâna tam da söz verdiği saatte gelmesi, herkesin elini tek tek sıkıp zarifçe hâl hatır sorması ve enerjisini bütünüyle bizlere yansıtması, günün geri kalanın ne derece keyifli geçeceğine dair işaretlerdi adeta.
Set kalabalığının bir adım gerisinden, onu izliyorum. Tüm gözlerin üzerinizde ve ortaya çıkarılacak işin tamamen sizinle ilgili olduğu anlarda, bilgisayar oyunlarındaki gibi başınızın üzerinde sanki bir işaret varmışçasına hareket edersiniz. Bulunduğunuz alanda yürüdüğünüzde insanlar sağa veya sola çekilir ve görece sessizlik olur. Ancak o, kalabalığın arasına karışabilen biri. Siz bir köşede fotoğrafçıyla planlar üzerinden geçerken, bir bakıyorsunuz o kendisine kahve hazırlamış ve bir köşeden sizi izliyor. Müdahaleci biri değil, ama neyin içinde olacağını en baştan biliyor. Kendine güvenli, 'sade' ve huzurlu bir kadın. Kapak çekimi esnasında çalan nefis müzikler onun seçimi. İnanın, çalma listesinden bir şarkıya dahi burun kıvrılmadı. Dedim ya, kalabalıkların arasına karışabilen ve uyumlu bir diye; bu nokta da sanki çekim ortamının atmosferini iyi analiz etmiş ve müzik seçimlerinde bile herkesi kucaklayabilmiş. Belki de tüm bunların ötesinde, bizden biri; yani bizim kafamızdan. Bu, herkes için muazzam bir şans!

Kendisi için hazırlanan kıyafetlere göz gezdiriyor. Konsept gereği, maskulen bir tarzla onu buluşturacaktık. Bu zor bir karardı. Zira çoğunlukla ortaya atılan fikrin, 'o an' geldiğinde çok da iyi olmadığını tecrübe ediyorsunuz. Ama burada, ta en baştan beri süregelen bir uyum var. Kıyafetlerden biri bile üzerinde sırıtmıyor. Duruşu, fiziği, bakışları, tavrı ve ürünler bir araya geldiğinde ortaya şimdiye kadarki en samimi Esquire Türkiye karelerinden bazıları çıkmaya başlıyor.

Setteki herkesin keyfi yerinde. 25'inci yıl sayımız için Birce Akalay ismini ortaya atmak ve harekete geçmek, dergi adına aldığımız en doğru kararlardan biri olarak kayda geçiyor.

Ve başlıyoruz. İlk kombin ve ilk kareler…

Kapak röportajının tamamı Esquire Türkiye 25. Yıl Özel Sayısı'nda!

BİZE ULAŞIN