Business Class: Ayşe Sabuncu

Sosyal etki odaklı çalışan girişimcileri gerek fiziksel mekânlar gerekse kurduğu küresel ağlar vasıtasıyla bir araya getiren global platform Impact Hub’ın İstanbul ayağının kurucu ortağı Ayşe Sabuncu’ya kariyerinden iş dünyasındaki idolüne birçok soru sorduk.

Giriş Tarihi: 20.08.2018 12:04 Güncelleme Tarihi: 20.08.2018 12:04

Hazırlayan Kaan SANCAR
Fotoğraf Kutup DALGAKIRAN



"Citi'nin New York ofisinde çalışırken bir bağış kampanyası için arkadaşlarımla birlikte Kilimanjaro Dağı'na tırmandık. Bu deneyim hayatıma farklı bir yön vermemde etkili oldu."

"Impact Hub Istanbul; 2005 yılında Londra'da kurulmuş, bugün 102'den fazla konumda, 19.000'in üzerinde üyesiyle dünyanın sosyal etki odaklı çalışan bireylerini bir araya getiren, toplumsal fayda odaklı yaratıcı projelerin üretildiği bir global ağın Türkiye ayağı."

Yaş 32

EĞİTİM

2004-2008
Johns Hopkins Üniversitesi (ABD) – Bilgisayar Mühendisliği (Anadal), İş İdaresi (Yandal)

2013-2015
NYU Stern School of Business (ABD) – Sosyal Etki, İnovasyon ve Girişimcilik (MBA)



KARİYER


2005
Microsoft (İstanbul) - Stajyer

2007
Johns Hopkins Üniversitesi (ABD) – Bilişim Teknolojileri Stajyeri

2007
Citi (ABD) – Finans Analisti

2008 - 2013
Citi (ABD) Kurumsal Bankacılık İş Ortağı
(Küresel Sermaye Yönetimi)

2014
Kiva.org Gönüllü Üye

2014-
Impact Hub Istanbul Kurucu Ortak

"Spor, özellikle de doğa sporları hayatımın önemli bir parçası. Doğayla bir bütün olmayı, onunla işbirliği yaparcasına dağlara tırmanmayı ve kamp yapmayı çok seviyorum. Bunun dışında düzenli olarak bisiklete biniyorum."



"Kurumumuzda girişimci, girişim, proje ve kurumları farklı araçlar ve kaynaklarla destekliyoruz. Diğer ortak çalışma alanlarından farkımız; üyelerimize sağladığımız küresel girişimci ağı ile farklı ülkeler ve kültürler arasında köprü kurma fırsatları."

"Impact Hub Istanbul binasında çeşitli ortak çalışma alanları, toplantı salonları ve etkinlik sahaları bulunuyor. İşbirliklerimiz çerçevesinde üyelerimize çeşitli hızlandırma programları sağlıyor ve onlar için tematik etkinlikler düzenliyoruz."

"İş hayatındaki idolüm, dünyada fakirliği çeşitli formlarda önlemeye çalışan sosyal girişimlere yatırım yapan 'Acumen Fund'ın kurucusu Jacqueline

BİZE ULAŞIN