Yüzüklerin Efendisi

Bu kez televizyonu fethedecek

Giriş Tarihi: 14.08.2018 09:15 Güncelleme Tarihi: 14.08.2018 09:16
Hazırlayan Emrah SAKA

Tolkien'in ünlü eseri hayranlarını heyecanlandırmaya devam ediyor. Orta Dünya'da geçen macerayı okuyucular yıllarca baş tacı etti. Ardından eserin sinema hakları satın alındı ve Peter Jackson'ın dillere destan uyarlaması yapıldı. 17 Oscar alan 'Yüzüklerin Efendisi' üçlemesinin başarısının ardından çekilen, serinin başlangıç hikâyesi 'Hobbit'in beş Oscarlık üçlemesi de yüzüğün gizemini korumuştu.

Şimdi herkes büyük habere odaklandı. Netflix, Amazon ve HBO serinin televizyon hakları için egemenlik savaşına girmişti. Ancak olan oldu ve kazanan Amazon, serinin kendi platformu içinde yayımlanacağını açıkladı. Seri için 250 milyon dolarlık bir bütçe ayrıldı. Bu, televizyon dünyasında bir yapım için ayrılan en büyük bütçelerden biri.

Sorular havada uçuşmaya başlayınca Amazon Stüdyoları'nın başındaki Jennifer Salke konuya ilişkin bilgileri yavaş yavaş paylaşmaya başladı. Dizinin hakları için J.R.R. Tolkien'ın oğlu Simon Tolkien, kitapların yayıncısı HarperCollins ve filmin haklarının sahibi olan New Line Cinema'yla görüşmeler yapıldığını ve anlaşmaya varıldığını açıkladı.

Dizinin kadrosuyla ilgili en merak edilen konu, dizide hangi oyuncuların rol alacağı. Bazı oyuncularla anlaşmaların tamamlandığı biliniyor. Ancak filmlerde karakterleri canlandıran sanatçıların televizyon dizisinde de rol alıp almayacağı konusunda kesin bir açıklama yok.

Gandalf'ı canlandıran Sir Ian McKellen'ın dizide yer alıp almayacağı en çok merak edilen konular arasında. BBC Radyo'da Graham Norton'ın programına konuk olarak katılan Mc Kellen, kendisine henüz bir teklif gelmediğini söyledi. Öte yandan Gandalf'ın 7.000 yaşında olduğunu ve kendisinin de bu rolü yeniden canlandırmak için çok da yaşlı olmadığını belirtti.

Üçlemenin yönetmeni Peter Jackson'dan gelen bilgilerse pek iç açıcı değil. Açıklamasına göre Jackson projeye dahil olmayacak. Ancak Amazon Stüdyoları'nın onu da projeye bir şekilde dahil etmeye yönelik çabalarının devam ettiğini biliyoruz.

Serinin önemli karakterlerinden biri de Gollum'du. Karakteri canlandıran Andy Serkis projeyi duyunca heyecanlandığını ve dizinin ilgi göreceğine inandığını söyledikten sonra televizyon dizisinde görev almayacağını açıkladı. Üçlemede Samwise Gamgee'yi canlandıran Sean Astin de her zaman serinin yeniden yapılmasını istediğini, çoğu zaman arkadaşlarının fikre karşı çıktığını, buna rağmen efsane kahramanların yeni nesillere ulaşması için bu tür girişimlerin oldukça yerinde olduğunu düşündüğünü belirtti. Astin'in heyecanlı rol arayışına ise şu ana kadar bir yanıt gelmemiş.

'Yüzüklerin Efendisi' üçlemesinin televizyon atağı için senaristlerle henüz bir anlaşma yapılmamış olsa da senaryo üzerinde hummalı bir çalışma yürütülüyor. Pilot bölümün merkezinde ise Aragorn olacak. Dizide serinin en fırtınalı karakterlerinden Aragorn'un gençliğinden yola çıkılacağı, edinilen bilgiler arasında. İlk sezonda farklı karakterlerin öyküleri ve yüzük macerasının öncesindeki olaylar konu alınacak. Bir başka deyişle dizi, film ve kitabının anlatmadıklarını anlatacak.

Gelelim dizinin ne zaman ekrana yansıyacağına... Salke'nin verdiği detaylara göre prodüksiyonun tamamlanması için iki yıl gerekiyor. Küçük bir hesapla dizinin 2021 yılından önce gösterime girmeyeceği anlaşılıyor. Ancak dizinin 2020'de bizleri televizyon başına kilitleyeceğini söyleyenlerin sayısı da az değil. Toplamda beş sezon olarak öngörülen dizinin toplam yapım bütçesinin ise 1 milyar doları aşacağı söyleniyor. Amazon'un sahibi Jef Bezos'nun beklentisi, serinin yeni 'Game of Thrones' olması. Yani bu kez hem yüzük hem Jef her şeye hükmedecek.

BİZE ULAŞIN