Sekiz yıllık ajanda

Henüz 2018 Dünya Kupası’nın etkisindeyken önümüzdeki turnuvalara dikkat kesildik… Elbette bunun en önemli etkeni ülkemizin makûs talihini yenememesi ve turnuvalarda boy gösterememesi. “Biri biterken öbürü de başlar…” sözlerini doğrulayarak bir kenara önümüzdeki turnuvaları not alın, çünkü gelecek organizasyonlar pek alışık olduğumuz gibi geçmeyecek!

Giriş Tarihi: 06.08.2018 11:24 Güncelleme Tarihi: 06.08.2018 11:24
2020 AVRUPA FUTBOL ŞAMPİYONASI
UEFA'nın kuruluş yıldönümü sebebiyle önümüzdeki ilk turnuva farklı bir formatta gerçekleşecek ve adına yakışır şekilde tüm Avrupa'yı dolaşacak… Londra, Münih, Bakü, St. Petersburg, Roma, Kopenhag, Bükreş, Amsterdam, Dublin, Bilbao, Budapeşte, Brüksel ve Glasgow'da toplamda 24 takım Avrupa'nın en büyüğü olmak için top koşturacak. Turnuvanın bu formatta düzenlenmesi kararı sonrasında Türkiye adaylıktan çekilmişti, bu konuda yüzümüz gülmüyor.

2022 FIFA DÜNYA KUPASI
Orta Doğu coğrafyasının ilk Dünya Kupası büyük spekülasyonlar eşliğinde yaklaşıyor. Katar'da düzenlenmesi planlanan turnuva, ülkenin siyasi durumu sebebiyle şüpheyle bekleniyor. Hava sıcaklıklarının (ortalama 45 derece) bir hayli ağır şartlar oluşturma ihtimaline karşı kış aylarında düzenlenecek ilk turnuva olma özelliğini de es geçmeyelim. Gerçi Katar, stadyumları her ihtimale karşı klimalı yapıyor ama olsun.

2024 AVRUPA FUTBOL ŞAMPİYONASI
Almanya ve Türkiye arasında Avrupa Şampiyonası düzenleme yarışı nihayete erdiğinde yıllardır beklediğimiz turnuva düzenlenme isteğimizi gerçekleştireceğimizi ümit ediyoruz! Aday şehirler; İstanbul, Gaziantep, Konya, Eskişehir, Bursa, Antalya, Kocaeli, Antalya ve Trabzon olarak belirlendi.

2026 FIFA DÜNYA KUPASI
Kuzey Amerika ortaklığıyla Fas'ı geriden bırakan ABD, Kanada ve Meksika, 2026 Dünya Kupası'nı düzenlemeye hak kazandı! Turnuvanın değişen formatı sayesinde çok daha farklı kültürlere şahit olacağımız kupa ile elbette o yıl da futbola doyacağız. Tarihte ilk defa 32 yerine 48 takımın katılımıyla gerçekleşeceğini de ekleyelim. Bu, Meksika'nın üçüncü, ABD'nin ikinci Dünya Kupası olacak ve tecrübenin organizasyon konusunda nasıl etkili olduğunu gösterecek.

BİZE ULAŞIN