Evde çıkar tatil keyfi

Mevsimin kendisini hissettirdiği şu günlerde, yıllık iznini henüz almamış, yaz tatiline çıkamamış bünyelere bir faydamız olsun istedik; içinden yaz geçen filmlerle tatili kapınıza getirdik.

Giriş Tarihi: 04.08.2018 15:46
Yazı Ege GÖRGÜN

Herkes tatile çıktı ama biz hâlâ evi bekliyoruz diyorsanız üzülmeyin. Alın kendinize buz gibi birer içecek, koca bir kâse mısır patlatın ya da cipsleri zuladan çıkarın... Sonra da evinizdeki en rahat kanepeye uzanıp kafanızı dağıtacak filmlerle keyif yapmaya başlayın. Sizin için seçtiğimiz, bazıları klasikleşmiş veya kültleşmiş filmlerin içinden seveceğiniz, bıkıp usanmadan tekrar tekrar izleyeceğiniz bir tanesini bulacağınızdan eminiz.

Listemizin ilk sırasında 'Çılgın Tatil (Weekend at Bernie's)' (1989) var. Sigorta şirketinde çalışan iki genç; Larry Wilson (Andrew McCarthy) ve Richard Parker (Jonathan Silverman), hesaplarında 2 milyon dolar açık çıkınca patronları Bernie Lomax'ı (Terry Kiser) ciddi bir sorunla karşı karşıya oldukları konusunda uyarır. Bernie ise zimmetine para geçirdiğinin açığa çıkmasını istemez ve ikisini öldürmek üzere onları kısa bir hafta sonu tatili için yazlığına davet eder.

'Yetenekli Bay Ripley (The Talented Mr. Ripley)' (1999), Güney İtalya kıyılarında geçen hikâyesiyle gözlerinize bayram ettirecek. 1950'li yılların sonuna doğru genç ve kaygısız olmak; mavi suların ortasında güneşin ısıttığı Güney İtalya sahillerinde Tom Ripley'in (Matt Damon) şiddetle arzuladığı, ancak Dickie Greenleaf'in (Jude Law) yaşadığı bir hayat tarzıdır. Bu hayat tarzını ele geçirmek için Ripley'in yapabileceklerininse sınırı yoktur.

'Mr. Bean Tatilde (Mr. Bean's Holiday)' (2007), katıldığı bir çekilişte Fransa tatili kazanan Mr. Bean'in (Rowan Atkinson) bu tatili fırsat bilerek en büyük hayali olan filmi kameraya almak istemesiyle gelişen olaylar, sizi gündelik hayatın sıkıcı rutininden çıkarıp kahkahalara boğacak.

Woody Allen'ın ünlü filmi 'Barselona, Barselona (Vicky Cristina Barcelona)' (2008), yaz tatillerini geçirmek için Barselona'ya gelen Vicky (Rebecca Hall) ile Cristina'nın (Scarlett Johansson) narsisist bir sanatçı (Javier Bardem) ve onun güzel ama dengesiz eşi (Penélope Cruz) ile tanışmasıyla beklenmedik sonuçlar doğuran bir aşk ilişkisini anlatıyor. Barselona'nın yaz için mükemmel bir rota olduğunu düşünenler filmi mutlaka izlesin.



'Marigold Oteli'nde Hayatımın Tatili' adıyla dilimize uyarlanan 'The Best Exotic Marigold Hotel' (2011), Hindistan'daki Marigold Oteli'nde geçen bir tatil hikâyesini anlatıyor. Ekonomik bir tatil geçirmek isteyen bir grup emekli arkadaş, reklam broşürlerinden gördükleri Marigold Hotel'de karar kılar. Ancak otelin sandıkları gibi çıkmaması sonucunda farklı deneyimlerle karşılaşırlar.

FİLM SİNEMADA İZLENİR DİYENLERE
Evde film keyfi yapmak yerine ferahlamak için klimalı sinema salonlarında vizyon filmlerini izlemek isteyenler için temmuz filmlerinden iki öneri gelsin. Ant-Man'e (Paul Rudd) aynı kostümden giyerek The Wasp'e dönüşen Hope van Dyne'in (Evangeline Lilly) eşlik edeceği 'Ant-Man ve Wasp', Ant-Man'in bir aile babası olma çabalarının yanı sıra Marvel Evreni'nin ardı arkası kesilmeyen kötü karakterlerinden Ghost'a (Hannah John- Kamen) karşı savaşmasını beyazperdeye taşıyor. Temponun bir an bile düşmeyeceği, entrikaların dinmeyeceği 'Görevimiz Tehlike: Yansımalar' (Mission: Impossible– Fallout), Tom Cruise'un karizmasıyla hayat verdiği Ethan Hunt ve ekibinin ters giden bir görevin ardından zamana karşı yarışmasını konu alıyor.

BİZE ULAŞIN