Düğün maratonu başlasın!

Havaların ısınmasıyla birlikte düğünler, mezuniyetler ve resmi giyim gerektiren kutlamaların sayısı artmaya başladı.

Giriş Tarihi: 30.05.2018 09:58 Güncelleme Tarihi: 30.05.2018 09:59

Yazı: Gökçecan YÜREKLİ

Kendi düğününüz ya da değil: Bu yaz herkesin en az bir düğüne katılacağını düşünürsek, resmi giyimin ya da resmi rolü oynayan casual kombinlerimizin, hayatımızdaki yerinden bahsetmemiz mümkün. Damat sizseniz ve alternatif kişiliğinizle ön plana çıkmayı seven maceraperest bir damat olmayı hedeflemiyorsanız, içinde göz dolduracağınız kıyafetinizin bir smokin olacağı ortada. Damatlığın içinde kendinizi ifade etmenin daha zor olduğunu biliyoruz, neticede daha kısıtlı bir alan. Bu noktada, tarzınızı konuşturabileceğiniz kol düğmeleri, papyon ve cep mendili gibi aksesuarlar devreye giriyor. Özellikle otel düğünlerinde, halı kaplı yerler ve karanlık duvarlar içinde daha rahat fark edilmek için, damat siz değilseniz bile, düğün sahibinin yakınlık derecesine göre, smokin tercihlerinizde cesur olabilirsiniz. Herkesin genelde siyah giydiği bir gecede, farklı olmak için şarap rengi, şal yaka bir smokin tercih edebilirsiniz örneğin.

Kır düğünlerinde ise, düğünün tarzını göz önünde bulundurarak yine smokin tercih edebilirsiniz. Otel düğünlerine nazaran daha açık renkler kullanmak, lokasyonda daha uyumlu gösterecektir kombininizi. Kırda ve tabiri doğruysa 'deli dolu' bir düğüne misafirseniz önceden giyim tüyoları almaya bakın; gelinin spor ayakkabıyla çıkacağı bir düğünde fazla resmi giyimli kalmak istemezsiniz. Düğünün sahibi bizzat sizseniz de, 'delirmek' serbest; ilginç bakışları umursamak durumunda değilsiniz. Biz yine de üzerimize düşeni yapalım, en azından keten bir takım elbise ya da papyon takmadan gömleğinizin yakasını açık bıraktığınız açık renk bir smokin giymenizi önerelim; günlük sayılabilecek gömlekli kombinlerle evlenmenizi önerip gelinden veto yemeyelim.

Düğün sahibi siz değilseniz, misafir olarak katılacağınız düğünlerde giyeceğiniz kombinler konusunda konuşmaya devam edebiliriz. Örneğin, takım elbise giymeniz şart değil, bunu bir kenara yazabilirsiniz. Kombinlerinizi bu şekilde daha kolay yapabileceğinize şüphe yok. Düğününün lokasyonuna göre kendi takım elbisenizi yaratabilirsiniz. Kruvaze ceketler sayesinde daha modern görünümler elde edebilir, yelek kullanarak bir taşla iki kuş vurarak hem kapatmak istediğiniz kusurlarınızı gizleyebilir hem de şıklığınızın dozunu arttırabilirsiniz.

cep mendili SUMEJJA 119 TL

gözlük L.G.R. 2.410 TL

Ayakkabılar her zaman olduğu gibi önemli rol oynayacak düğünlerde. En şık smokininizi ya da en spor takım elbisinizi tamamlamanın, belki de ters köşe yapmanın en iyi yolu, ayakkabıları kilit parça olarak kullanmak. Beyaz düğme detaylı mavi kruvaze ceketli takım elbisenizin altına giyeceğiniz beyaz spor ayakkabı sizi düğünün en cool misafiri haline getirebilir örneğin. Ya da İtalyan kesim, üzerinizde fit görünen siyah bir takım elbisenin altına giydiğiniz rugan ayakkabılarınız tek başınıza parlamanızı sağlayabilir. Ayakkabılarınız kadar, kombinlerinize yön verebilecek aksesuarları atlamamanızda da fayda var. Çiçekli gömleğinizle birlikte kullanacağınız keten bir takım elbiseye takacağınız saat ile, koyu renk smokininizi tamamlayacağız saati birbirinden ayırabilmelisiniz. Kır düğünlerinde giyeceğiniz desenli gömlekler tek başına kombini ön plana çıkarırken, otel düğünlerinde gömlek ve ceketlerinizi farklı renkte papyon, mendil gibi aksesuarlarla tamamlamak isteyebilirsiniz.

Tüm kamberlere hayırlı olsun, düğün maratonumuz başlamıştır!

BİZE ULAŞIN