İnfo: Onur Basat

Yarattığı sanal galeri ortamıyla sanatçıları ve sanatseverleri dijital ortamda bir araya getiren Sanatbulur.com’un kurucu ortağı Onur Basat’a kariyerinden özel ilgi alanlarına birçok soru sorduk.

Giriş Tarihi: 23.05.2018 17:18 Güncelleme Tarihi: 23.05.2018 17:23

Hazırlayan: Kaan SANCAR

Fotoğraf: Betül YAZICIOĞLU

"Üniversitede klinik psikoloji yerine endüstriyel psikoloji alanına odaklandım. Bu doğrultuda, medya sektörü ve ajanslarda yaptığım staj deneyimleri içimde var olan yaratıcılığı ortaya çıkarmamı sağladı."

"Mezuniyetimin ardından yolum ilk olarak insan kaynaklarıyla kesişti. Rotamı Sanatbulur.com'a, yani girişimciliğe çevirmemde kişisel sayfamda yayımladığım sergi gezileri ve bu yolla edindiğim çevrenin etkili olduğunu söyleyebilirim."

"Sanatbulur.com, orijinal sanatı herkes için ulaşılabilir hale getirmeyi amaçlayan bir platform. Fiziksel mekândan bağımsız olan platformumuz şu anda 70'ten fazla sanatçının 1.000'den fazla eserini barındırıyor."

"Sanatbulur.com olarak galerilerden en büyük farkımız eserlerden aldığımız komisyon oranının %20 olması. Bu, Türkiye'deki en düşük eser satış komisyon oranı ve galerilerde bu oran genellikle %40'lardan başlıyor."

"İş dünyasındaki idolüm Nevzat Aydın. Yarattığı iş modelini ve müşterilerine verdiği değeri beğeniyorum."

"Kişisel hedefim Sanatbulur.com'un global ayağı olan Findsart.com'un Orta Doğu ve Kuzey Afrika'da hedeflediğimiz pazar payına ulaşması ve bununla birlikte bu coğrafyadan dünyaya açılan tek sanat girişimi olması."

"En büyük hobim aslında işimin kendisi. Galeri ziyaretleri, yeni sanatçılarla tanışmak ve sanat piyasasını yakından takip etmek en zevk aldığım aktiviteler."

"Su sporları ve sanata özel ilgim var. Su sporlarına üniversitede serbest dalış eğitmenliği yaptığım dönemden bu yana hobi olarak devam ediyorum."


Eğitim

2003-2007

Orta Doğu Teknik Üniversitesi – Psikoloji

Kariyer

2007 Millward Brown – Araştırma Departmanı Asistanı

2007-2008 SpenglerFox – Araştırma Danışmanı

2009-2014 Schneider Electric – İnsan Kaynakları İşe Alım Departmanı Marka Müdürü

2014-2015 Schneider Electric – Orta Doğu ve Türkiye İç Haberleşme Müdürü

2016-2017 Arçelik Group – İnsan Kaynakları Yetenek Edinme ve Markalaştırma Takım Lideri

2017- Sanatbulur.com (findsart.com) - Kurucu Ortak


BİZE ULAŞIN