Caza genç bir soluk: Melisa Karakurt

Melisa Karakurt, İzmir doğumlu, İstanbul’da yaşayan 21 yaşında bir şarkıcı- besteci ve söz yazarı.

Giriş Tarihi: 17.04.2018 14:41 Güncelleme Tarihi: 17.04.2018 15:29

Röportaj: Emrah Saka

Uluslararası müziğe yakın yetişmiş. Annesi Finlandiya vatandaşı olduğundan Fin ve Türk kültürlerinin harmanıyla büyümüş. Müzik hayatı ise İzmir'de ilkokulda aldığı gitar kurslarıyla başlayıp daha sonra müzik kulüpleriyle ve koroların solistlikleriyle devam etmiş. 2015 yılında üniversite için İstanbul'a gelen Melisa, o tarihten sonra müzik alanında daha aktif bir şekilde yer almaya başladı. Boğaziçi Caz Korosu seçmelerinde başarılı olsa da katılmamayı tercih edip müzik hayatına solo devam etti.

2017 Nardis Jazz Vokal Yarışması'nda finalist olarak sahne alma hakkı kazanıp yarışmanın sonunda dereceye giren başarılı vokal Ece Göksu'nun atölye programına katıldı. İşbirliği ve desteğe önem veren Melisa, artık bireysel paylaşımlarının yanı sıra birçok başarılı müzisyen ile bir araya gelip çalışmalar yapıyor; sosyal medya üzerinden yaptığı bu paylaşımlarla kendi müziğini geniş bir kitleye ulaştırmayı amaç edinmiş ve bu yolda ilerliyor. Onu daha yakından tanımak için bir araya geldik.

ESQUIRE: Müzik serüvenin nasıl başladı?

Melisa Karakurt: Kendi iç dünyasını erken yaşta keşfedebilen şanslı çocuklardan oldum ben sanırım. Müzik, beni coşkulandıran, heyecanlandıran şeylerin başında geliyordu. Küçüklüğümden beri dinlediğim bolca müziğin, izlediğim onca müzikalin bende bıraktığı etkinin peşine düştüm. İlkokulda gitar kursuna gittim ve okulda hep müzik kulüpleri ve korolarda yer aldım, ama o dönemde çalışmalarım bundan öteye gitmedi. Üniversite tercih dönemimde İstanbul'da bir okulu yazmamın en büyük sebebi burada müzik yapabileceğimi bilmemdi ve öyle de oldu.

ESQ: Caz müzikle ilgileniyorsunuz. Hakim popüler müziğe direnebiliyor musunuz?

M.K: Herhangi bir şeye direnmem ya da ona boyun eğmem gerekiyor mu diye düşünmeden kendi müziğimi yapıyorum. Benim hayalim ve yolum, iç dünyamı, samimiyeti, sevgiyi, huzuru ve doğallığı kendi sözlerimle ve müziğimin diliyle dinleyenlere anlatmak. Bu herhangi bir şeye direniş olarak yapılan bir eylem değil.

ESQ: Cazla nasıl tanıştınız?

M.K: İtiraf etmeliyim ki bu soru karşısında geçmiş benim için çok flulaştı. Dinlediğim müziğin caz olduğunu bile bilmediğim yaşlardan beri müzik dinliyorum galiba. Bazı şeyleri tanıdıkça, keşfettikçe severiz ya, benim cazla hikâyem de öyle oldu. Ama özellikle beni caz müziğe yönlendiren ve bu konuda beni oldukça besleyen, ufkumu açan bir Eren abim var; onun üzerimde büyük bir etkisi oldu.

ESQ: Müziğinizi dinleyicilere ulaştırmak için stream servislerini kullanıyor musunuz?

M.K: Henüz bu tür platformlardan yayınım olmadı, ama yakın zamanda bestelerim ve diğer coverlarımı bu platformlarda paylaşmak istiyorum.

ESQ: Kendi şarkılarınızı ne zaman dinleyicilere sunacaksınız?

M.K: Asıl hayalim, bestelerimi paylaşmak. Çok yakın bir zamanda bir single ile yola çıkacağım.

BİZE ULAŞIN