Gelecek sezona bakış

Önümüzdeki Sonbahar Kış sezonu oldukça sürprizli olacak. Öncelikle 80’ler geri geliyor! Baştan ayağa bembeyaz giyinmek ve çizgili takım elbiselerin etkisinde kalacağımız da diğer sürprizler arasında.

Giriş Tarihi: 26.03.2018 17:00 Güncelleme Tarihi: 27.03.2018 10:07

Yazı: Dilara İpek ŞATIR


80'LERİN KAÇINILMAZ GERİ DÖNÜŞÜ

Kaçınılmaz diyoruz. Neden mi? Her ne kadar 21. yüzyılda yaşıyor olsak da moda dünyasında günümüzden geriye dönüşler an be an sürüyor. Zamansızlık tüneli gibi adeta! Biz sizi bu defa 80'lerin unutulmaz zamanlarına davet ediyoruz.

saat HAMILTON 3.320TL

80'ler dediğimiz zaman aklınıza ilk olarak neler geliyor diye sorsam? Renk konusunda oldukça cesur olunan yıllarda; erkek stilinde ön plana çıkan parçaları siz de tahmin edersiniz: Bol tişörtler, jean ceketler ve 'paraşüt pantolon' diye adlandıran pantolonlar ve açık renk jean pantolonlar. Buna ek olarak; 80'lerin belki de en akılda kalıcı trendi 'Preppy' diye adlandırılan akımı ve stilini, tasarımcılar koleksiyonlarına modernize edilmiş formda parçalarla taşıyarak erkek modasında özlenilen 'rahatlık' sözcüğünün altını çizen tasarımlarla sunuyor. Bu akım, 80'lerin belki de en belirgin trendi olmasıyla beraber günümüze kadar gelerek daha modern, daha sport casual, daha giyilebilir ve daha rahat bir hal alıyor.

çanta CHRISTIAN LOUBOUTIN (Fiyat istek üzerine.)

Bu akımın tarihi geçmişine kısaca göz atacak olursak 1950'lerde başlayan serüveni, 80'lere uzanarak günümüze kadar gelmiş. 1950'lerde Yale ve Harvard gibi popüler üniversitelerde okuyan öğrencilerin giydiği kıyafetlerle başlattığı bu trend yolculuğu 80'lerde daha oturmuş bir halde, daha kendinden emin bir tavırla karşımıza çıkıyor ve daha sonra da değişime uğrayarak günümüze kadar geliyor.

gözlük HALLY AND SON 1.145TL

'Tavır sahibi' olmak kelimesi bu moda akımı için söylenmiş olsa gerek. Aslında bu söz her şeyi anlatıyor da diyebiliriz. Bu stili benimseyip seçtiğiniz parçalarla bütünleşmenin yanı sıra bunun trend akımından ziyade bir yaşam tarzı olduğunu benimsemek de bu oyunun kurallarından sadece biri. Stil kodları ise; siyah çerçeveli şık bir optik gözlük, chino gabardin pantolonlar, rugby gömlekler, makosen ayakkabılar, kolej temasını yansıtan kısa 'bomber' diye adlandırılan kolej stili ceketler ve kadife, çift düğmeli ceketler olmazsa olmazların başında geliyor.

SANDRO

İlkbahar- Yaz 2018-19 trendlerinde ise karşımıza; biraz daha yalın, özgün, sofistike ve giyilebilir tasarımlarla karşımıza çıkıyor. Todd Synder'ın New York Moda Haftası'nda görücüye çıkan koleksiyonunda 'preppy' akımının izlerini görmek mümkün. Synder'ın hayal dünyasında; romantik bir New Yorker erkeğini daha casual look'larla, gündelik hayata uygun tasarlanmış renkte parçalarla hayal edin… 80'lerin izini taşıyan ufak tefek dokunuşlarla modernize edilmiş look'lar da ön planda. Örneğin; yıkanmış efektli siyah jean bir pantolonu siyah balıkçı yaka triko, kırmızı kareli gömlek ve siyah baklava desenli süveter hırkayla tamamlayarak hem modern hem de preppy stilinin olmazsa olmazlarından baklava deseni ve kareli desenlere gönderme yapıyor. Aslında her şey detaylarda gizli. Ama 'old school' havası koleksiyonun genelinde yoğun olarak hakim.

ceket ZARA 279,90 TL

Gri, bej, hardal sarısı, mavi, yer yer camel ve tonlarıyla beyazın ön planda olduğu koleksiyonda parçalar arasındaki uyum ve ton sür ton dikkat çekiyor. Bol kesim jean pantolonlar, kadife görünümlü gömlekler ve denim ceketlerle tamamlanıyor. Şıklığın olmazsa olmazı aksesuar detaylarında kemerler ve renkli camlı güneş gözlükleri dikkat çekiyor.

tişört TOMMY HILFIGER 599 TL

Todd Synder'ın koleksiyonunun yanı sıra 80'ler temalı parçalarla hayal dünyasında bizi yolculuğa çıkaran diğer markalar da şunlar; Fendi, Hermes, Kenzo ve A.P.C Paris.

bileklik DSQUARED2 (BEYMEN)

Casual stilinden ödün vermeyenler ve rahatlığına düşkün olanlar, modernize edilmiş preppy stili için gardırobunuzda yeni parçalara şimdiden yer açın!

Elvis Presley


KOMPLE BEYAZ: BEYAZ ÜSTÜNE BEYAZ!

Kış ayını yavaş yavaş geride bırakıyor olmanın telaşıyla beraber Mart ayında bile giyinebileceğiniz beyaz üstüne beyaz kıyafetleriniz için size bazı önerilerimiz olacak.

BERLUTI

Beyaz rengi masumiyeti çağrıştıran bir enerjide olsa da bu sezon tasarımcılar koleksiyonlarında beyazı biraz daha sokak modasına uygun olabilecek formdaki parçalarla ve minimal detaylarla sunarak dikkatimizi çekmeyi fazlasıyla başarıyor.

MASSIMO DUTTI

Yeni sezonda tamamen beyaz giyinmek trendlerin başında geliyor. Elbette pantolondan gömleğe, tişörtten cekete kadar beyaza bürünmek hali hazırda bir parça cesaret gerektiriyor.

Risk almayı sevmeyenlerdenseniz alternatif olarak beyazın tonları olan bej ve kırık beyaz tonlarına da yönelebilirsiniz. Dilerseniz bembeyaz kombininize soft pastel tonlarda eşlik edecek hardal sarısı ya da gök mavisi renklerini ekleyerek dikkat çekebilirsiniz.

pantolon BEYMEN CLUB SS 309 TL

Bembeyaz giyinirken dikkat etmeniz gereken kurallardan biri de doğru aksesuar seçimi.

ayakkabı MASON GARMENTS (BRANDROOM) 1.445 TL

Doğru aksesuar seçimini yaparken aşırıya kaçmadan ve doğru parçaları seçerek devam etmelisiniz. Örneğin; beyaz jean pantolonunuza yine kırık beyaz tonlarda jean ceketiniz eşlik ederken, kemer seçiminizi camel tonlarda yapabilirsiniz. Beyaz pantolon ve ceket kombinasyonuna gri çok yakışır. Gri tonlarda bir tişört ya da triko seçimi de yapmak mümkün.

ceket MASSIMO DUTTI (Fiyatı henüz belli değil.)

Daha sportif bir görünüme kavuşturmak isterseniz beyaz sneaker ya da beyaza yakın tonlarda bir makosen ayakkabı kombininizi tamamlamanız için yeterli olacaktır. Sneaker, hem daha zamansız hem de kombininizi daha hareketli görünüme kavuşturacağı için ilk tercihiniz olabilir.

kemer PRADA (Fiyat istek üzerine)


YÜKSELEN TREND: PINSTRIPES

İster enine olsun ister yatay. Çizgili desenlerin yansıttığı enerjiyle ciddi gözükmek şöyle dursun, daha hareketli ve 'fresh' bir imaja bürünmeniz an meselesi.

TODD SYDER

Dandy ve marine stilinin vazgeçilmezi olan çizgili trendi bu defa karşımıza daha rahat formlarda, adeta kalıplardan sıyrılmış bir görünümle ve biraz punk rock vari stilinin izlerini taşıyan detaylarla çıkıyor.

SALVATORE FERRAGAMO

Versace başta olmak üzere, bu yılın moda haftasında en çok ilgi gören koleksiyonlarından birine imza atan Todd Synder'ın koleksiyonunda fazlasıyla göze çarpan yatay çizgili takım elbiseler, nam-ı diğer 'pinstripes' yeni sezonda olmazsa olmazların başında gelecek.

TODD SYDER

Klasik çizgiden biraz sıyrılmış, daha günlük giyime hazır hale getirilmiş formlarla, biraz daha sporlaştırılmış şekliyle dikkat çekiyor. Aksesuar detaylarıyla da biraz asi bir forma bürünerek dikkatleri üzerlerine çekiyor. Renk skalasında çok çeşitliliğe gitmeyen tasarımcılar ağırlıklı olarak lacivert ve siyah tonlarını tercih etmişler.

ceket MASSIMO DUTTI 679 TL

Takım elbise formundan sıyrılıp daha casual bir görünümle dar kalıp çizgisinden uzak, daha giyilebilir formlarla karşımıza çıkıyor. İster bermuda şort ve blazer ceket takımıyla birlikte kullanılıyor isterseniz pantolon-ceket ve tişört kombinasyonuyla.

saat VACHERON CONSTANTIN 'Overseas Dual Time' (Fiyat istek üzerine.)

Klasik çizgili takım elbiselerin alışılagelmiş çizgisi dışına çıkarak ofis stilinde 'Ne giysem?' stresinden biraz uzaklaştırarak fark yaratmak isteyenlere öneriler sunuyor.

güneş gözlüğü TOM FORD 1.600 TL

Adeta baharın habercisi olan çizgililer, bu sezon ince yatay çizgili parçalarla ön plana çıkıyor. Zamansız olmasının yanı sıra modern çizgisiyle ve görünümüyle dilerseniz hafta sonu kaçamaklarınızda; denim pantolon ve loafer ayakkabılarınızı çizgili ceketinizle tamamlayabilirsiniz.

kol düğmesi LORI SINANOĞLU


BİZE ULAŞIN