Sıra dışı dayanışma dünyayı kurtarır mı?

‘Kingsman’ serisinin devam filmi ‘Kingsman: Altın Çember’, ünlüler geçidi denebilecek kadrosu ve aksiyon dolu temposuyla öne çıkıyor.

Giriş Tarihi: 21.03.2018 13:02 Güncelleme Tarihi: 21.03.2018 13:31

Yazı: Ege GÖRGÜN

Mark Millar ve Dave Gibbons'ın çizgi romanının beyazperde uyarlaması 'Kingsman: Gizli Servis'in devam filmi, başından sonuna aksiyon dolu temposuyla ilkini aratmayan bir seyir zevki veriyor.

Ünlü İngiliz ajan James Bond'un parodileştirildiği Kingsman serisi casus komedisi, Colin Firth, Samuel L. Jackson, Michael Caine ve Taron Egerton'lı kadrosuyla sinemaseverleri tatmin etmeyi başarınca gerisi de geldi ve böylece serinin ikinci filmi 'Kingsman: Altın Çember' izleyiciyle buluştu. Kadrosunda bu kez Channing Tatum, Halle Berry ve Jeff Bridges'in de yer aldığı filmde kötü karakter rolünde Julianne Moore'u izliyoruz. Filmin en eğlenceli kısımlarından Elton John'un kaçırılması ile ilgili sahnelerde bizzat Elton John'un yer aldığını da söylemeden geçmeyelim.

Devam filmlerinin sıkıntısı, önceki filmde olanları bilmeden hikâyeden tat alamamaktır, ama bu 'Kingsman' serisi için geçerli değil: 'Kingsman: Altın Çember', ilk filmi izlemeyenlerin de rahatlıkla hikâyeye dahil olup keyif alacağı bir yapım. İlkinde olduğu gibi ikinci filmin senaryo yazarlığını ve yönetmenliğini de Matthew Vaughn yapıyor. İlk yönetmenlik deneyimini 2004 yılında çektiği "Layer Cake / Bir Dilim Suç" ile yaşayan Matthew Vaughn bu kez filmin yapımcılığını da üstleniyor.

İlk filmin konusunu kısaca hatırlatacak olursak özel istihbarat servisi Kingsman adına çalışan ajan Harry Hart'ın (Colin Firth) genç delikanlı Eggsy'yi (Taron Egerton) eğitip onunla kötü adam Valentine'ın (Samuel L. Jackson) korkunç planlarına engel olmaya çalıştığını söyleyebiliriz.

Âdeta bir ünlüler geçidi olan 'Kingsman: Altın Çember'de ise dev bir uyuşturucu kartelini yöneten Poppy (Julianne Moore), gizli servisin yerini tespit edip yok ettikten sonra tüm dünyaya uyuşturucu yaymaktan çekinmiyor. Kısa süre içinde toplumu zehirleyen uyuşturucunun panzehirini vermek için de ABD başkanından, uyuşturucu satışının yasallaştırılmasını sağlayacak kanunu çıkarmasını istiyor. Kingsman'ın ajanları da bu sırada boş durmuyor ve dünyayı saran korkunç tehditle baş etmek için Amerikalı eşdeğerleri Statesman ajanlarıyla güç birliği yapıyor.

Bir başyapıt olmasa da aksiyon isteyene aksiyon, komedi isteyene komedi sunuyor, 'Kingsman: Altın Çember'. "Dünyayı kurtarmak İngiliz ve Amerikan casuslarına mı kaldı?" demeden seyrederseniz eğlenirsiniz.


BIR CİNNET ASLA YETMEZ

Stanley Kubrick yapımı 'Cinnet', kült filmler arasındaki yerini koruyor. Bunda senaryonun ve yönetmenin gücünün yanı sıra Jack Nicholson'ın akıllara durgunluk veren bir performansla canlandırdığı Jack Torrance karakterinin önemli bir yeri var. Overlook Hotel'ın koridorlarında bisikletiyle dolaşan Danny Torrence karakterini de unutmamak gerek.

Nitekim Warner Bros da onu unutmadı ve Danny Torrence'ın 40'lı yaşlarında geçen hikâyesinin anlatılacağı 'Doktor Uyku' filmini çekeceğini açıkladı.

BİZE ULAŞIN