Kabare şovlu akşam yemeği

Yaz boyunca Boğaz’daki konumu ve eğlence anlayışıyla adından sürekli söz ettiren L’assiette, Levent Hyatt Cendric Otel bünyesindeki yeni yerinde, kışın da eğlendirmeye devam ediyor.

Giriş Tarihi: 21.02.2018 15:55 Güncelleme Tarihi: 21.02.2018 15:56

Yazı: Seda KARAN

Şık bir akşam yemeğinden beklentinizin kapasitesi ne olur bilemeyiz elbette ancak L'assiette Restoran, akşam yemeğinin sınırlarını zorluyor dersek, abartmış olmayız. Yaz aylarında Boğaz'da sunduğu şık ve eğlenceli mekân konseptini bugünlerde Levent'teki Hyatt Cendric Otel bünyesine taşıyan restoranda lezzetli ve konforlu bir akşam yemeğinden çok daha fazlasını bulacaksınız. Gurme lezzetleri, kabare şovları ve 'Dinner Party' konseptli eğlence anlayışıyla L'assiette Restoran, İstanbul gece hayatında fark yaratmakta iddialı, şimdiden belirtelim.

Alp Franko ve Julien Martin'in işlettiği L'assiette hizmet mottosu olarak üç kelimeyle tanımlanıyor: 'Kalite, lezzet ve eğlence.' Hazır; eğlence anlayışında lezzetli yemekler mevcut demişken hemen L'assiette'in mutfağından ve menüsünden bahsedelim: L'assiette'nin menüsü Türk ve dünya mutfağından modern örneklere sahip. L'assiette'nin mutfağı ise Executive Şef Ayvaz Akbacak ve ekibine emanet. Paylaşım mantığında sunulan lezzetler, özel tasarım tabaklarında sunuluyor.

'Paylaşımlık' gurme lezzetler' sunan mekân, bugüne kadar alışık olduğunuz Türk lezzetlerine ve dünya mutfağının popüler tatlarına füzyon dokunuşlar yaparak yeniden yorumluyor. Öyle ki; 'Yenilebilir Toprak Üzerinde Lakerda' ve 'Baklava Hamurunda Levrek' gibi orijinal lezzetlerin yanında 'Kuzu İncik', 'Etli Humus' ve 'Meşe Odununda Közlenmiş Patlıcan' gibi geleneksel lezzetleri de burada bulmak mümkün. Ayrıca çıtır mantı, kalamar tava, çıtır karides ve kâğıtta yaprak ciğer gibi tatlar da mevcut. Tatlılardan ise bakır sahanda yenilebilir çiçeklerle sunulan mangolu panna cotta mekânın en fazla ilgi gören lezzeti diyebiliriz. Görünümüyle tıpkı sahanda yumurtayı anımsatan tatlı, L'assiette'in en esprili sunumlarından biri, diyebiliriz. Fransız mimarisinden örnekler taşıyan mekandaki Latin Amerika markalarının yer aldığı puro bölümü, antik aplikler ve tasarım mobilyalar dikkat çekici detaylar arasında yer alıyor.

L'assiette'de sürprizler bitmiyor! Burada kendinizi tıpkı bir Las Vegas'taki restoranlardan birindeymiş gibi hissetmeniz mümkün.

Öyle ki; Las Vegas'taki restoranların bir benzeri olarak masaları dolaşan yetenekli illüzyonist Doruk Sayar misafirlere şaşırtıcı anlar yaşatıyor. Özellikle iskambil kartlı ateş şov ve karikatür şovu ilgi gören Doruk Sayar şovlarının sonunda konuklarına performansından hatıra kalacak objeler hediye ediyor. Canlı müzik ve kabare şovları öncesinde masanızdaki illüzyon gösterileri esas eğlencenin başlamak üzere olduğunun bir işareti, diyebiliriz.

'Dinner Party' konseptinde hizmet veren L'assiette özel kostümlerle hazırlanan dans şovları ise mekânı, başlıca farklı kılan özelliklerinden biri. Kabare şov mantığında yabancı dansçıların özel tasarım kostümlerle yaptıkları şovlar adeta sizi zamanda yolculuğa çıkaracak. Canlı müzik performansı öncesinde üç farklı kostümle şov yapan dansçılar Fransız, Amerikan ve Latin müzikleri eşliğinde birbirinden eğlenceli ve orijinal şovlar sunuyor.

Kabare şovları sonrasında ise L'assiette sahnesini canlı müziği bırakıyor. Cuma ve Cumartesi akşamları düzenlenen canlı müzik performanslarında L'assiette'in eşsiz ambiansı hem eğlence hem de romantizime doyuyor. L'assiette'in sahnesinde 80'ler ve 90'ların Amerikan klasiklerinin yanında, unutulmaz Türk pop müziği eserleri de seslendiriliyor.

Kaliteli ve lezzetli yemeklerin yanı sıra kabare ve illüzyon şovları dışında özel organizasyonlara da ev sahipliği yapan L'assiette, gündüzleri de lokasyonu gereği iş çevresince şık bir öğle yemeği ortamı sunuyor.

www.lassietteistanbul.com

BİZE ULAŞIN