2018 Black Panther ile başlıyor

Marvel ve DC Comics bu yıl gösterime girecek filmleri önceden açıklamıştı. Görünen o ki planları şaşmış değil. Öte yandan Netflix stream televizyon servisi 2018 yılının birçok bilimkurgu yapımına merhaba diyeceğimiz bir yıl olacağını açıkladı. Bu yapımlardan biri olan ve çizgi romandan uyarlanan ‘Black Panther’in öyküsü T’Challa adlı kahramanın üzerine kuruluyor.

Giriş Tarihi: 21.02.2018 15:24 Güncelleme Tarihi: 21.02.2018 15:24

Öykü, T'Challa'nın Wakanda Kralı olan babası ölünce ilk bakışta kendi haline bırakılmış gibi görünen ama teknolojik açıdan bir hayli gelişmiş olan Afrika'daki evine dönüşüyle başlıyor. Ancak karşısına gezegenin geleceğini tehlikeye atacak kadar güçlü eski bir düşman ortaya çıkınca T'Challa direksiyona geçmek zorunda kalıyor ve ihaneti önlemek için eski müttefiklerini bir araya getiriyor. 1960'lı yıllarda gelişen Marvel karakteri, aslında ünlü çizgi romancılar Stan Lee ve Jack Kirby için de diğerlerinden oldukça farklı ve dönem itibariyle cesur olarak nitelendirilen bir karakter. Marvel stüdyoları şimdi bu karakteri sinemaya taşıdığı için oldukça heyecanlı. T'Challa'yı Chadwick Boseman canlandırıyor.

Süper kahramanların peşinden koşanlar onunla ilk defa 'Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı' filminde karşılaşmıştı. Filmin yapımcısına göre T'Challa karakteri oldukça zeki ve stratejist. Bir çizgi romanda bile dikkat çekecek ölçüde üstelik. Yapımcı bu durumu şöyle anlatıyor: "Genellikle süper kahramanlarda bu özellik olmaz. Bu nedenle filmde onu muhafaza etmeye çalıştık." Michael B. Jordan'ın karakteri Erik Killmonger hakkında çok az şey biliniyor, hikâyeye dahil olacağı ama Wakanda ile ilgisinin T'Challa'ya yavaş yavaş aktarılacağı öngörülüyor. Killmonger en az Ulysses Klaue kadar ölümcül bir paralı asker, ikisi T'Challa'ya karşı birleşince risk de haliyle artıyor. Oscar ödüllü zarif güzel Lupita Nyong'o, filmde Nakia rolünde; Nakika sadık bir savaşçı, gözlem yapıp kraliyet ailesine ve kabile konseyine rapor vermesi için farklı ülkelere yerleştirilmiş Wakandalı bir casus. Ancak hafife alınamayacak biri, özellikle T'Challa söz konusu olunca altta kalmayan, oldukça disiplinli ve iradeli bir kadına dönüşüyor. Savaş yetenekleri, seçkin kadın güvenlik gücü Dora Milaje'ye denk, bu da onu çok etkili biri yapıyor.

Başarılı AMC dizisi 'The Walking Dead'de katanalı kadın Michonne rolüyle tanınan aktris Danai Gurira da T'Challa'nın sırdaşı ve Dora Milaje'nin lideri korkusuz Okoye rolü için biçilmiş kaftan. Martin Freeman, Ajan Everett Ross rolünde her ne kadar isteksiz olsa da T'Challa'nın müttefiki oluyor. Ross ve T'Challa'nın yeniden ortaya çıkan Ulysses Klaue'nin peşinde yolları kesişince ortalık karışıyor. İngiliz aktör Daniel Kaluuya kadroya, Wakanda'yı yönetmeye başlayınca T'Challa'nın kraliyet danışmanı olan W'Kabi olarak katılıyor. İngiliz aktris Letitia Wright, birçok alanda Wakanda'ya güç veren ve Black Panther'in cephanesini güçlendirmek için vibranyumdan tasarımlar yapan, T'Challa'nın arsız küçük kız kardeşi teknoloji meraklısı Prenses Shuri rolünde. Winston Duke, T'Challa ve kraliyet ailesiyle hiç anlaşamayan, Wakanda'nın dağ kabilesi Jabari lideri M'Baku'yü canlandırıyor. Daha önce Oscar'a aday olan Angela Bassett, T'Challa'nın annesi, gözü pek Ana Kraliçe Ramonda rolünde.

Oscar ödüllü Forest Whitaker için 'Black Panther' kadrosuna Zuri olarak katılmak ise 'Son Durak' filminde birlikte yapımcılık yaptığı Coogler ve Jordan ile aile toplantısı yapmak gibi. Wakanda'nın şamanı ve Kral T'Chaka'nın kıdemli akıl hocası Zuri'nin kraliyet ailesiyle uzun ve karmaşık bir geçmişi var. Andy Serkis yine, ilk defa 'Yenilmezler 2: Ultron Çağı' filminde gördüğümüz zalim, vicdansız Güney Afrikalı silah tüccarı Ulysses Klaue rolünde. Bu sefer Klaue, Wakanda'nın vibranyumuyla Black Panther'e gösterilen ilginin peşinde. İlk defa "Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı' filminde ortaya çıkan Dora Milaje mensubu Ayo rolünü Alman aktris Florence Kasumba oynuyor.

Güney Afrikalı aktör/oyun yazarı John Kani de Kral T'Chaka ve Emmy ödüllü aktör Sterling K. Brown da Wakandalı savaş köpeği N'Jobu rolünde. 'Black Panther', bu dev kadroyla 16 Şubat'ta gösterime girecek.

BİZE ULAŞIN