Ofislerde ‘wellness’ devri

Ofis dendiğinde aklınıza iş hayatının yoğun temposu ve keskin kenar çizgili odalar geliyor, değil mi? Bizce bunun değiştirmenin vakti geldi.

Giriş Tarihi: 14.02.2018 10:17

Avrupa'da hali hazırda kullanılan, sağlıklı yaşam unsurları barındıran 'Wellness' konseptli ofislerin yakın zamanda ülkemizde de yaygınlaşması bekleniyor. Sia & Moore Mimarlık Ofisi Kurucu Ortağı Banu Altay, çalışanların farkındalık seviyesini arttıracak bu değişimin öncelikle yönetici ofislerinden başlayacağını vurgulayarak ofislerdeki maskülen renk ve çizgilerin yerini krem ve açık yeşil tonlarında yuvarlak tasarımlı mobilyaların alacağını ve ofislerde 'Wellness'ın asıl bileşeni aynaların bol miktarda yer alacağını belirtiyor. Bu materyallerin kişilere kendini gözlemleme imkânı tanıyarak oturuş ve duruş bozukluğu ile kilo artışının önüne geçilmesinde büyük önem taşıdığı biliniyor.

Altay'a göre; organik atıştırmalıkların yer aldığı ortak bar alanı, tuvaletlerde bulunan çeşitli kozmetik ürünleri, gerçek bitkilerle donatılmış bio-tasarım duvarlar, kuş ve su seslerinin duyulabileceği ortak dinlenme noktaları, haftanın belirli günlerinde masaj hizmetinin sunulduğu SPA hizmeti, egzersiz alanları ve iç hava kalitesini arttırıcı teknolojiler de konseptin diğer unsurları olarak ön plana çıkıyor.

VR oyun odaları, uzaktan kumandalı otomobil yarışları, drone ile fotoğraf çekme müsabakaları, kişisel bitki yetiştirme hatta evcil hayvan besleme noktaları da ofislere ekleneceği düşünülen diğer unsurlar arasında.

www.banualtay.blog

BİZE ULAŞIN