Kar tatilinin yeni gözdesi Golden Key Kartalkaya

Artık kış geldiğine şöyle doya doya, tertemiz bir havada bembeyaz karın tadını çıkarmak gerekir. Kış denince akla gelen ilk adreslerden biri olan Golden Key Kartalkaya, bir kayak tutkunu olmasanız da size keyifli bir ortam sunuyor.

Giriş Tarihi: 25.01.2018 15:56

Yazı: Seda Karan

Deniz, kum ve güneş üçlüsünün tadını çıkardığımız yaz tatili her ne kadar keyifli ve kısa süreli olduğu için unutulmaz olsa da kar tatilinin de tadı bir başka oluyor. Düşünsenize; bembeyaz bir kar manzarasına karşı sıcacık bir ortamda, şömine karşısında kahvenizi yudumluyor, ağaçların arasında tertemiz bir havada yürüyüşünüzü yapıyor y a da özgürce kayak yapmanın tadını çıkarıyorsunuz… Şöyle kısa bir süreliğine de olsa hayalini kurmak güzel değil mi? Ancak şimdi bu hayali bir 'tık' daha öteye taşıyor ve sizi gerçek bir tatil ortamına davet ediyoruz. Çünkü tüm bunları yapabileceğiniz bir adres var: Golden Key Kartalkaya!

Golden Key Kartalkaya dendi mi, keyifli ve güzel bir kar tatili yapmanın da zamanı gelmiş demektir. İster özgürce kış sporları yapın ister açık havada yürüyüş yapın ya da şömine karşısında ayaklarınızı uzatıp dinlenin… Tüm bunları tek bir çatı altında yapmanız mümkün.

Türkiye'nin en gözde kayak merkezlerinden biri olan Kartalkaya'da açılan Golden Key Chalet, 43 odalı bir butik otel. Golden Key Butik Oteller Grubu'nun devamı olan Golden Key Kartalkaya; konforlu ve rahat odaları, sıcak atmosferi, özel ve seçkin servis anlayışı, restoranlarında sunduğu lezzetli ortamları ile kış turizmine yeni bir soluk getirdi.

Kartalkaya'ya vardığınızda kırmızı rengiyle hemen dikkati çeken binası ile otel, şimdiden Avrupa'nın en iddialı kayak otellerinden biri olmaya aday. Mimarisi, tasarım kurgusu ve dekorasyonunda Parisli genç tasarım ofisi LEA Architecture&Design'ın imzası mevcut.

Türk yayla mimarisinin hâkim olduğu bölgede inşa edilen yapı, yerel mimari formların ve klasik Chalet tipolojisinin modern bir yorumu olarak ortaya çıkarıldı. Türkiye'nin 'En İyi Beton Prefabrik Yapı' ödülüne lâyık görülen bina, gün ışığı ve muhteşem çevre manzarasından optimum faydalanacak şekilde tasarlanmış.

Büyük pencereleri ve konumu sayesinde otelin tüm mekânları hem aydınlık hem de Alpleri aratmayan Köroğlu Dağları ile iç içe konuşlanıyor. İç mekânlarda tamamen doğal malzemeler kullanılmaya özen gösterilmiş. Kayrak taşı, meşe rabıta ve ahşap kaplamaların sıcaklaştırdığı otelin tüm alanlarında yer yer bürüt beton ve metal taşıyıcılar açıkta bırakılmış. Golden Key Kartalkaya iç ve dış tasarımın oluşturduğu konsept bütünlüğü ile gerçek bir 'tasarım oteli' diyebiliriz.

Golden Key Kartalkaya'da açık büfe restoranın yanı sıra Brasserie Cafe, a la carte restoran, SPA merkezi (Şehrin sıkıntısını, stresini ve günün yorgunluğunu üzerinizden atacak, ruh ve bedeninize dinginlik katacak alternatif terapiler), yüzme havuzu, relax lounge, çocuk oyun odaları, mini butik, spor salonu, keyifle vakif geçirebileceğiniz şömine köşeleri, kayak ve toplantı odaları da mevcut. Dolayısıyla burası sadece kar sporları oteli değil; kar sporu yapmayanların dahi son derece eğlenceli ve keyifli bir tatil yapabileceği bir adres.

Standart odaların 33m2'lik olduğu otelde aynı zamanda 40m2 büyüklüğünde loft tarzı dubleks süitler, geniş aileler için özel odalar, 'king' süitler ve aynı zamanda beyaz-yeşil manzaraya hakim, özel tasarlanmış 'romantic suit'ler de yer alıyor. Özellikle odaların manzaraya konumları ve farklı pencere formları sayesinde otelde her kalışınızda farklı bir odada kalıyor hissine kapılıyorsunuz.

Otelin konuğu olmasanız da; günübirlik kısa tatiller için Brasserie'nin şöminesi karşısında kayak sonrası yorgunluğunuzu attıktan sonra, menüsünü Toskana'lı İtalyan aşçı Giancarlo Talerico ve ekibinin hazırladığı yemeklerin tadına bakabilir, ardından geceye yine Brasserie'nin barında, devam edebilirsiniz.

BİZE ULAŞIN