Farklı tarzların ortak noktası

Özellikle 'Khaki' pantolon dendi mi, akla gelen ilk marka olan Dockers, bu sezon yenilenen tasarımlarıyla iddiasını bir kez daha ortaya koyuyor.

Giriş Tarihi: 28.11.2017 17:11 Güncelleme Tarihi: 28.11.2017 17:12

Yazı Seda Karan

30 yılı aşkın bir süredir, spor giyim söz konusu olduğunda erkek modasına yön veren markaların başında gelen Dockers® bugün tüm dünyada 'khaki' pantolon konusunda lider konumunda. Öyle ki, San Francisco'da hayat bulduktan sonra Atlantik'i geçerek Avrupa'ya 1994 yılında yayılan marka, bugün Paris'ten Madrid'e, Barselona'dan İstanbul'a kadar dünyanın en önemli moda merkezlerine ulaşabiliyor.

Geçtiğimiz 30 yıl içerisinde giyim konusunda hem fiziksel hem de duygusal olarak rahat olmanın peşinde olan erkeklere hitap eden Dockers'ın Avrupa Genel Müdürü Francisco G. Hoffman'a göre günümüz erkekleri artık kendilerini 'iyi' gösteren tasarımlara yöneliyor. Hoffman, dolayısıyla koleksiyonlarını hazırlarken müşteri memnuniyetini mutlaka göz önünde bulundurduklarını şu sözlerle belirtiyor: "Düzenli olarak müşterilerimizle farklı ortamlarda diyalog kuruyoruz. Onların beklentilerini koleksiyonumuzun her parçasına yansıtmaya çalışıyoruz. Bu çabanın en son örneği ise Smart 360 Flex Koleksiyonu. Dört yöne esneyebilen inovatif kumaşıyla, tüm gün koruduğu jilet gibi görünümüyle, esnek bel bandı, gizli cepleri ve ütü istemez özellikleriyle en işlevsel tasarım diyebilirim."


Avrupa Genel Müdürü Francisco G. Hoffman

Her erkeğin birbirinden farklı bir hayatı ve tarzı olduğunu kabul eden ancak yine de ortak paydanın rahatlıktan yana geçtiğini savunan Dockers, koleksiyonlarını da yine bu fi kirden yola çıkarak oluşturuyor. Hoffman, Sonbahar/Kış 2017-18 koleksiyonunu hazırlarken de bu tavırlarından ödün vermediklerini belirtiyor. "Biz Dockers ® müşterilerine, onlar için en önemli olan değerleri yansıtan ürünler aracılığıyla, mümkün olan en iyi deneyimi yaşatmak için çabalıyoruz. Amiral gemi olarak gördüğümüz ürünümüz khaki pantolona odaklanıp onu, kafa karışıklığı yaratmayacak, temel parçalar olarak isimlendirdiğimiz üstlerle tamamlıyoruz. Bu başarısını kanıtlamış bir formül. Sonbahar/ Kış 2017-18 koleksiyonumuzun yıldızı yeni Smart 360 Flex. Pazardaki en rahat ve en iyi görünüme sahip pantolonu yaratarak inovasyon alanındaki liderliğimizi yeniden kanıtlıyoruz. Ofiste ya da özel bir yemekte… Biz her ortamda Dockers erkeğinin yanında olmayı hedefliyoruz."

Konuyu genel erkek giyim tarzı ve yeni koleksiyonlarından bu kez Türk erkeklerine getiriyorum. Hoffman artık moda ve trendlerin her zamankinden daha global olduğunu düşünüyor. "Gerçekten de kentli, gösterişli veya iş insanı tarzı farklı 'klanların' her zamankinden daha fazla birbirine bağlı olduğuna inanıyorum. Bu da SoHo, Shoreditch veya Karaköy'deki erkeklerle Upper East Side, Knightsbridge veya Nişantaşı'ndaki erkeklerin giderek daha benzer hale gelmesine neden oluyor. Türkiye'ye her geldiğimde, sokaklardaki erkeklerin zevkine dair sevdiğim detaylarla karşılaşıyorum. Trendleri takip ederek cesur tercihler yapmaları ilgimi çekiyor."

Son olarak giyim konusunda erkeklere vereceği tavsiyelere değinerek şık olmanın temel maddelerini soruyorum… "Esquire'a iyi giyinmenin temel maddelerini sıralamak benim için haddini bilmezlik olur ." diyerek beni esprili bir şekilde yanıtlayan Hoffman, iyi giyinmek için öncelikle vücut tipinin iyi bilinmesi gerektiğinin altını çiziyor. Aynı anda üçten fazla renk kullanmamak da şıklığın en önemli anahtarlarından biri. Hoffman'a göre her zaman işleri olabildiğince basit tutmakta fayda var.

BİZE ULAŞIN