24: Legacy’nin Yıldızı

Kiefer Sutherland’in ‘24’le 10 sezon boyunca canlandırdığı Jack Bauer başrolünü ‘24: Legacy’ dizisinde Corey Hawkins başarıyla devraldı. Oyuncuyla dizi hakkında konuştuk.

Giriş Tarihi: 25.04.2017 15:57

Yazı: Emrah SAKA

10 sezon boyunca gerim gerim geren Kiefer Sutherland biraz soluklanacak olsa da serinin durmaya hiç niyeti yok. '24: Legacy' yepyeni bir kadro ile salı sabahları saat 06.45'te ABD yayını ile aynı anda ve tekrarıyla aynı akşam saat 21.30'da FX'te yayımlanıyor. Biz de bu ay dizinin başrol oyuncusu Corey Hawkins ile çok özel bir röportaj yaptık ve anladık ki, dünya henüz rahat bir nefes alamayacak.

ESQ: '24: Legacy'nin başarısını nasıl açıklıyorsunuz? Dizinin bu başarıyı devam ettirebilmek için neye ihtiyacı var?

Corey Hawkins: Ben hep '24'ün bir hayranı oldum ve bana sorarsanız dizinin başarısının sırrının gerçek zaman konseptiyle ve saatle ilgisi var. Bir sezon tam bir günü kapsıyor ve o gün hareket ve aksiyon dolu bir gün. ABD ordusundaki görevinden teröristlerle savaşan CTU birimine geçen bir adamın öyküsünü izliyoruz. Sadece 24 saatte bu adamın görev bilincine, ailesine karşı sorumluluk duygusuna, aşkına, askerlerine, arkadaşlarına ve ülkesine karşı duyduğu mesuliyete şahit oluyoruz.

ESQ: Geçen yıl Akademi'nin 'Straight Outta Compton'a hak ettiği değeri vermediğini düşünmüştük, ancak şu anda 'Kong: Kafatası Adası'nda çok sevilen bir bilim adamını oynuyorsunuz; ki Hollywood genelde siyahi aktörlere bu tarz roller vermez. Bir yandan da 'Ayışığı' 'En İyi Film' dalında Oscar ödülü aldı. Sizce nihayet doğru yolda mıyız, yoksa kutlama yapmak için erken mi?

C.H: Aktörlerin iyi iş çıkarmalarını kutlamak için hiçbir zaman erken değildir. 'Ayışığı'nı çok sevdim, arkadaşlarımın bir şeyler yarattığını görmek ve onlarla çalışmak benim için büyük keyifti. 'Compton' da biyografik film kategorisinde çok başarılıydı. Siyahım ve bunun bir sorun olması gerekmiyor. Bu çağda farklılıklarımızı kabul edebilmeli ve bu farklılıklarla mutlu olabilmeliyiz. Buna Oscar töreninde de şahit olduk. Siyahi yönetmenler daha çok fi lm yapmalı. Kadın yönetmenlerin de daha çok fi lm yapmasını isterim. '24: Legacy'de de güçlü kadın karakterler izliyoruz ve ben, bunun bir parçası olmaktan mutluluk duyuyorum.

ESQ: Efsanevi '24' dizisinden sonra '24 Legacy' size biraz korkutucu geldi mi? Örneğin Kiefer Sutherland ile kıyaslanmaktan çekindiniz mi?

C.H: Dürüst olmam gerekirse, rolü kabul etmeden önce endişelerim vardı. Ancak bu endişeler olmasaydı da bu rolü kabul etmeme değmezdi. Ben bir aktörüm, hem işim hem de kariyer tercihlerimle ilgili olarak risk almam gerekiyor. Eğlenceli ve ilgimi çeken işler yapmak istiyorum. Kiefer'in büyük hayranıydım ve bana verdiği tavsiyeler için ona minnettarım. Bir anlamda bayrağı ondan teslim aldım ama tıpkı onun gibi olmam gerekmiyor. Canlandırdığım Eric Carter karakteri olmam ve senaryoda yazılanlara derinlik katmam lazım. Bu kolay bir iş değil, ancak izleyicilerden genelde olumlu tepkiler alıyoruz. Bu anlamda '24'ün gölgesinde kalmadığımızı söyleyebilirim.

ESQ: 'Kong: Kafatası Adası', 'The Walking Dead' ve şimdi de '24 Legacy'de gösterdiğiniz harika performansı neye borçlusunuz?

C.H: Çok çalışıyorum ve bundan keyif alıyorum. Dün 'Kong'un prömiyerindeydim ve pek çok '24' hayranı oradaydı; diziyi çok sevdiklerini söylediler. Bu beni heyecanlandırıyor. Ben çocukken şimdi televizyonda canlandırdığım karakterlere benzer karakterler izlememiştim. Kiefer Sutherland vardı, ama gün gelip de onun oynadığı rollere benzer rollerde yer alacağımı düşünmezdim. Şu anda işime odaklandım ve her şey yolunda gidiyor. Herkesin kariyerinde inişler çıkışlar vardır; ben de şu anda elimden geleni yapıyorum.

ESQ: Kiefer Sutherland'ın diziye döneceğini düşünüyor musunuz? Kendisinin kamera arkasında ufak da olsa bir görev aldığını biliyoruz. Onu Jack Bauer rolünde tekrar izleyebilecek miyiz?

C.H: Bilmiyorum, bu sorunun cevabı Kiefer'de. Carlos Bernard, Tony Almeida karakteriyle dönüyor ve bence bu gerçekten harika. Ancak Kiefer'in dönmesi için söyleyebileceğim tek şey, bunun yapımcıların ve Kiefer'in bileceği bir şey olduğudur. Jack Bauer'i ekranda görmek istemediğimi söylemiyorum elbette, ama ekranda 10 yıl canlandırdığınız bir karakteri daha ne kadar ileri götürebilirsiniz ki?

ESQ: Tony ve Jack'ten başka geri gelmesini istediğiniz karakterler var mı?

C.H: Chloe karakteri bence harikaydı ve daha önce televizyonda böyle bir kadın karaktere rastlamamıştık. '24'e geri dönmesini isterim. Kim bilir, belki de döner.

ESQ: Senaryonun ne kadarını baştan öğreniyorsunuz?

C.H: Sadece ilk bölümün hepsini baştan biliyordum, çünkü bana sadece o bölümün senaryosu gönderildi. Dizi yapımcılarına güveniyor ve bu macera sizi nereye sürüklerse oraya gidiyorsunuz. Kiefer bana hikâyenin beni şaşırtmasına izin vermemi ve karşıma çıkacak değişimlere açık olmamı tavsiye etmişti. Bu gerçekten ilginç ve güzel bir deneyim oldu. Bazen bölüm senaryosu bize çekimden bir hafta ya da birkaç gün önce ulaşıyor ve olayların karakterin başına geleceklerle ilgili kafamızdaki düşüncelerden çok farklı şekilde geliştiğini görüyoruz.

BİZE ULAŞIN