Ayşe Hatun Önal - Nisan 2017

Esquire Türkiye Nisan sayısı ile yine dopdolu..

Giriş Tarihi: 29.03.2017 17:21 Güncelleme Tarihi: 29.03.2017 17:22

HER DURUŞUNUN HAKKINI VERİYOR

AYŞE HATUN ÖNAL

2003 yılında "Çok canım acıdı / çeksene elini" diyerek müzik piyasasının ortasına bombayı sürpriz bir şekilde bırakıp kaçan Ayşe Hatun Önal, bu aralar yeni albümü 'Selam Dengesiz' ile yeniden gündemimizde. Kabul edin; bu kızın hayattaki duruşu da kendine bakışı da bir farklı. Merak uyandırıyor bir kere! Biz de hazır merakımız kabarmışken yeni albüm bahanesiyle kendisiyle bir araya geldik.

RÖPORTAJ SEDA KARAN

FOTOĞRAF SERHAT HAYRİ

MODA EDİTÖRÜ DUYGU ALTIPARMAK

Nisan sayımız için onunla kapak çekimi yapmaya karar verdiğimizde, ben çoktan yeni albümünün birkaç şarkısını ezberlemiştim bile! İlk klibini çektiği 'Olay' dışında favorilerimin 'Devran', 'Beyaz Atletli' ve 'Dengesiz' olduğunu hemen söylemeliyim. Bu kadının gerçekten 'farklı' bir duruşu var. Müzik şirketinden basın danışmanını arayıp kapak çekimi konusunda anlaştığımızda, sıra röportaj öncesi kendisini ufak çapta araştırmaya gelmişti. Sosyal medyadan forumlara kadar gezindiğim birçok mecrada yorumlar hemen hemen aynıydı: Yaptığı müzikle ilk başlarda oldukça merak uyandırmıştı ama bir yandan da bünyeye fazla gelmişti. Tescilli güzel olduğu için kendisine bu konuda herhangi bir eleştiri göndermek neredeyse imkânsızdı. Üstelik aykırıydı, başına buyruk ve dik bir duruşu da vardı. Kısacası müzik kariyeriyle hayatımıza 2003 yılında girdiğinden bu yana hep bir merak uyandırdı. O günden beri tabiri caizse bir karabatak gibi hayatımıza bir batıp çıkması da buna bir vesile, bu arada… Gerçekten kimdi, Ayşe? İtiraf etmeliyim ki, onunla tanışmadan önce soğuk, itici ve bir parça da ukala bir kadın olduğunu düşünmüştüm. Kapak çekimini yaptığımız otel odasında ve röportajı gerçekleştirdiğimiz radyo stüdyosunda onunla geçirdiğim iki günden sonra fikrim 180 derece değişti. Hatta röportajımız arasına giren bir saatlik radyo programında da bu kadının gerçekten 'oynamadığını' anladım. "Her duruşunun hakkını veriyor." demem de bundan sebep. Önyargı gerçekten kötü bir şey, insanoğlu işte… Siz onun hakkında neler düşünüp ne gibi fikirler beyan edersiniz bilemem ama birazdan okuyacağınız satırlarda gerçek Ayşe'yi bulacağınıza sizi temin ederim. Biz Ayşe ile görevimizi yerine getirdik, şimdi sıra sizde... İşte, bu aralar yeni albümü 'Selam Dengesiz' ile ortalığı bir anda karıştıran gerçek Ayşe Hatun Önal…

İSTANBUL'DA İTALYAN OLMAK

İTALYANLARIN İSTANBUL'DA YÜZYILLARI AŞAN BİR HİKÂYESİ VAR. BUGÜN DE ÜNLÜ RESTORANLARDAN TASARIM ALANINA KADAR İTALYANLARIN ŞEHİRDEKİ AYAK SESLERİNİ DUYMAYA DEVAM EDİYORUZ. ONLARI MERAK ETTİK; HİKÂYELERİNİ, BU KENTİ NEDEN ÇOK SEVDİKLERİNİ VE İSTANBUL'U NASIL YAŞADIKLARINI…

YAZI TÜRKAN DOĞAN / ÖZGE DİNÇ

MEKÂN&YEMEK

BOĞAZ'IN YENİ AKDENİZLİSİ: CAPRICORN SEAFOOD RESTAURANT

HAZIR BAHAR AYLARI GELMİŞ VE YAZ KAPIDAYKEN ŞEHRİN EN GÜZEL MANZARASINA SAHİP MUTFAĞIYLA İDDİALI OLAN MEKÂNLARINI KEŞFETMEKTE FAYDA VAR. BUNDAN ALTI AY ÖNCE KAPILARINI AÇAN CAPRICORN SEAFOOD RESTAURANT, BU ADRESLERİN BAŞINDA GELİYOR.

YAZI SEDA KARAN

FOTOĞRAF ARDA GÜLDOĞAN

OTOMOBİL

Teknolojik Sihir: Lamborghini Huracan Perfomante

Lamborghini'nin adının geçtiği yerde normal bir şeyden bahsetmek tabii ki zor, ama öyle şeyler yapıyorlar ki inanması da anlatması da fazlasıyla zaman alıyor.

YAZI ONUR AKÇAY

MODA

FARKLI, AYKIRI VE SAKİN

Moda tasarımcılarının ve markaların 2017 İlkbahar-Yaz koleksiyonları ile iyiden iyiye tanışmaya başladık. Belli ki, bu yaz bir parça değişime gideceğiz. Çizgili takım elbiselerin tropikal desenlerle buluştuğunu, ince trikoların keten kumaşlarla bütünleştiğini ya da aykırı renk ve desenlerin harmanlandığını görmeye şimdiden kendinizi hazırlayın. Blazer ceketlerin başrolü oynayacağı yeni sezonda desenli, sportif ve renkli ama bir o kadar da sakin görünümlü kombinler içinde siz de, rahatlığı ve şıklığı bir arada hissedeceksiniz.

MODA EDİTÖRÜ DUYGU ALTIPARMAK

FOTOĞRAF ÖMER FARUK GÖKALP

FUTBOL

Peri Masalında Hüzünlü Son:

RANIERI KOVULDU!

Çok değil sadece bundan dokuz ay önce peri masalına imza atarak Premier League şampiyonu olan ve geçtiğimiz yıl dünyanın en başarılı teknik direktörü seçilen Claudio Ranieri kovuldu. Leicester City'nin 133 yıllık kulüp tarihindeki tek şampiyonluğunu kazanan İtalyan teknik adamın kovulması futbol dünyasında sert tepkilerle karşılandı. Oysa geçtiğimiz sezonun bitiminde Leicester City yönetimi Ranieri ile dört yıllığına anlaşarak sözleşmesini 2020'ye kadar uzatmıştı. Ancak arka arkaya gelen başarısız sonuçlar, peri masalının devamının yazılmasına izin vermedi. Peki, neden; Ranieri, bu vefasızlığı hak etmiş miydi?

YAZI GÖKHAN İLKER

BİZE ULAŞIN