Matt Damon - Ağustos 2016

Esquire Türkiye Ağustos sayısı ile yine dopdolu...

Giriş Tarihi: 03.08.2016 14:07 Güncelleme Tarihi: 03.08.2016 14:37

İYİ ADAM: MATT DAMON

O dünyanın en ünlü normal insanı, Hollywood'un 'Sıradan Vatandaşı', her zaman önde gelen iyi adam. Bu ay, kendisinin en başarılı karakteri serseri CIA ajanı Jason Bourne ile geri dönerek daha da popüler olacak. Toronto'da kahve içerken Matt Damon Esquire'e erkenden başarıya ulaşma konusundan nasıl sağ çıktığını, kariyerindeki başarısızlıkları nasıl atlattığını ve yakın bir zamanda neden başbakan olmak için yarışmayacağını anlatıyor. (Tamam, başbakan değil de, başkan yardımcısı diyelim.)

SOKAKTA YALNIZ YÜRÜYOR, yanında özel şoförü ya da menajeri yok. Levi's jean, deri bot ve son derece sıradan bir ceket giymiş normal bir insan. Juice and Java; Toronto'nun Beaches bölgesinde bulunan oldukça meşhur bir kafe. Çevrede akşamüstü dışarı çıkmış insanlar, birkaç öğrenci, birkaç anne ve bebekleri var. Onların yanından geçip gayet normal bir şekilde bir masaya oturuyor. Sanki üzerinde Guinness logosu olan gri beresinin altındaki film yıldızı Matt Damon değil!

"Burası harika değil mi?" diyor. "Gölden bir blok ötede oturuyorum. Burası tam bir sahil topluluğu ancak kimsenin belirlenmiş bir bölgesi yok, herkes iç içe ki, bu güzel bir şey. Çocuklarla beraber hep oraya gidiyoruz."

Ailenle birlikte halk plajına mı gidiyorsunuz?

"Elbette. Neden gitmeyelim ki?"

Belki bu Kanada ile ilgili bir durumdur. Burada insanlar iyi olmalarıyla meşhur, hepsi mütevazı ve kibar. Sağlıklarına ve davranışlarına dikkat eden silahsız Amerikanlar, ünlülere yönelik komplekse köle değiller. 90 dakika süren röportajımız süresince yalnızca bir kaç kez bölünüyoruz, o da selfie veya imza için değil. Omzuna dokunup "Toronto'ya hoş geldin!" demeleri için.

Ancak Damon, burasının da her yer gibi olduğunu öne soruyor. New York'ta bile sıkılmıyormuş. "Soho'da herkesin dışarıyı izlediği Mercer Oteli'nin orada takılıyorsan, o zaman ilgiyi kendin istiyorsun," diyor. "Ama üst batı tarafıdna yaşarken hiç kimseyi görmedim. Sanırım 72. Sokak'ın kuzeyine kimse gelmiyor." Pasific Palisades, Los Angeles'ta evindeyken bile arkadaşlarının çok kıskandığı bir şekilde hayatını normal bir sivil şeklinde yaşayabiliyor…

Röportaj SANJIV BHATTACHARYA

Fotoğraflar SIMON EMMETT

Styling ILARIA URBINATI

Derleme ERKİN ÇAM

HAYATTAN NE ÖĞRENDİM?

JEFF GOLDBLUM

AKTÖR, 63

RÖPORTAJ SANJIV BHATTACHARYA

FOTOĞRAF STEVE SCHOFIELD

DERLEME ÖZGE DİNÇ

Yaşam güzel tesadüflerle doludur. Oğlum Charlie Ocean, 4 Temmuz'da, tam biz muhteşem 'Kurtuluş Günü: Yeni Tehdit' filmini çekerken doğdu. Umarım ileride havai fişekleri sever.

Benim mottom şu: Daha az yük. Kurtulmak, basitleştirmek… TV'de de insanların eski bir eşyayı dönüştürmekten bahsetmelerinden hoşlanmıyorum. Çünkü ben eski eşyalarımın birçoğunu attım.

İstediğin şeyi elde etmenin en iyi yolu, önce nerede olduğunu kabul etmenden geçer. Sonra da atını gitmek istediğin yöne sürersin.

Geleneksel din anlayışında benim tarafım, Richard Dawkins, Christopher Hitchena ve Sam Harris'in yanı başı. Bilimi tercih ediyorum. Öldüğümüzde ne olacağını hiç kimse bilmiyor. Ben hayalete falan dönüşeceğimizi ya da öteki tarafta ailemizle kavuşacağımızı düşünmüyorum. Derdin huriyse, boş ver gitsin.

Geçmiş, geçmişte zaten yoktu, gelecekte de olmayacak. Aslolan şimdidir. Bizi belirleyen şey de şu an. Bu sebeple "Geçen gün gittiğiniz hamburgercide ne oldu?" gibi soruların bir anlamı yok.

RIO 2016

HER OYUN GÜZELDİR.

AMA BU BAŞKA!

Bildiğiniz gibi, içinde bulunduğumuz ayda dünyada en merak edilen şeylerden biri, siyasi ve mali krizdeki Brezilya'nın Rio Olimpiyat Oyunları'nı gerçekleştirip gerçekleştiremeyeceği… Ama Rio 2016, aynı zamanda en yıldız isimlerin yer aldığı organizasyon olma özelliği taşıyor. Biz de dünyadan ayrı düşmek istemedik; konuya olimpiyatları hiç bilmeyenler için olimpiyat tarihiyle başladık, ardından da A'dan Z'ye Rio Olimpiyat Oyunları'nı inceledik.

YAZI TÜRKAN DOĞAN

NIKOLAJ COSTER–WALDAU

GERÇEK HAYAT FANTAZİYE KARŞI

Zamanımızın en büyük televizyon yıldızlarından biri, 'Game of Thrones' sayesinde kendini en mistik dünyalardan birine yol alırken buldu: Gerçek hayat.

Yazı ve Stil KATE HAZELL

Fotoğraf: MAZEN ABURSROUR

Derleme ÇAĞLA ÖNİZ

BUTİK MESELESİ

Dünyanın En Çok Dikkat Çeken Erkek Butikleri

Seyahate çıkarken rotanızda butik mağazaları gezmek yoksa mutlaka listeye ekleyin. Çünkü son 10 yılda, dünya çapındaki kentlerin birçoğunda göz alıcı erkek butikleri açıldı. Biz de İstanbul'dan İsveç'e dek uzanıp bize göre en dikkat çekici olanları derledik.

Yazı ÖZGE DİNÇ

FUTBOL

HAYALİNİ 82 YAŞINDA GERÇEKLEŞTİRDİ: GYULA GROSICS

Futbol açısından izleyenleri tatmin etmeyen Euro 2016'nın en dikkat çeken isimlerinden biri, özellikle grup maçlarındaki performansıyla Macaristan'ı bir üst tura taşıyan kaleci Gabor Kıraly'di. 40 yaşındaki Kiraly, şalvar görünümlü gri eşofmanı, göbeği ve yaptığı başarılı uçuşlarla birçok futbolseverin sevgilisi oldu. Kiraly, insana Macar futbolunun en iyi kalecisi olarak gösterilen Gyula Grosics'i hatırlatıyor…

Yazı GÖKHAN İLKER

HİKÂYE

BENİ BU GÜZEL HAVALAR MAHVETTİ

Bir yazarın en büyük gücü, gözlem yapabilme kabiliyetidir. Bunu bildiğim için, kendimi hep sokaklara atarım. Ancak bazen, sokaklar da yetersiz kalıyor. Mevsim yaz, kafamda bir Ege hikâyesi var ise ve işin içinde biraz da kum/deniz/güneş üçlüsü katacaksam, planımı devreye sokmalıydım. Yapabileceğim en doğru şeyi yaptım ve bir beach'e garson kılığında sızdım…

Yazı TOLGA ÜYKEN

MODA

RENK PALETİNİN UYUMLU ÇİFTİ

DOĞANIN DA TÜM RENKLERİYLE SON DERECE CÖMERT OLDUĞU YAZ AYLARINDA NORMALDEN ÇOK DAHA RENKLİ VE ÖZGÜR GİYİNDİĞİMİZ YADSINAMAZ BİR GERÇEK. ANCAK BİR GERÇEK DAHA VAR Kİ; RENK PALETİNİN EN UYUMLU VE ASİL ÇİFTİ SİYAH VE BEYAZ TAHTLARINDAKİ YERİ KORUMAYA DEVAM EDİYOR. ASİMETRİK KESİM VE DESENLERLE BÜTÜNLEŞEN SİYAH&BEYAZ İKİLİSİ RENKLİ YAZ GÜNLERİNDE DE ŞIKLIĞI KORUMANIZI SAĞLIYOR.

MODA EDİTÖRÜ DUYGU ALTIPARMAK

FOTOĞRAF ÖMER FARUK GÖKALP

Saç&Makyaj ONUR MARANGOZ

Fotoğraf Asistanları TANER YAMAN, ENGİN ŞAHAN

Model GEORGE / OPTION MANAGEMENT ISTANBUL

BİZE ULAŞIN