George Clooney - Temmuz 2016

Esquire Temmuz sayısı ile yine dopdolu...

Giriş Tarihi: 29.06.2016 12:35 Güncelleme Tarihi: 30.06.2016 12:07

GEORGE CLOONEY

İLK KEZ 17 YIL ÖNCE KAPAĞIMIZDAYDI. O GÜN ONUNLA RÖPORTAJ YAPAN ADAMA BUGÜN SON DEFA KONUŞTU. (EFSANE ESQUIRE EDİTÖRÜNÜN 'ÇIKIŞ' GÖRÜŞMESİ.)

George Clooney: Çıkış Görüşmesi

David Granger

David Granger: Bu Esquire'a dokuzuncu defa kapak oluşun.

George Clooney: Bu yıl mı?

Önce birkaç konuda anlaşalım. Hayır, Amal'la tanışmadım. Bu günlerde Geroge Clooney ile zaman geçirecekseniz, insanların sorduğu ilk soru bu oluyor. İkincisi, George bana bir Nespresso yaptı. Önemli bir şey değildi – Nespresso demedi zaten – sadece bir kahve isteyip istemediğimi sordu ve sonra Nespresso makinesine gidip ikimize birer kahve yaptı. Ben tekila ikram etmesini umuyordum ama saat daha 14:30'du. Üçüncüsü, ki buna biraz alışmanız gerekiyor: Tam da George Clooney gibi görünüyor ve onun gibi davranıyor. Tam beklediğiniz gibi. Bu biraz sersemletiyor insanı. Fotoğraf çekimine on beş dakika kadar erken geliyor ve mükemmel görünüyor. Mükemmel bir takım elbise, gömlek ve kravat üçlüsü – sanki birisi onu giydirmiş gibi görünüyor ama ortalıkta başka kimse yok; yani kendi kendine giyindiğini kabul etmek durumundayız. Boyu 180cm ve kilosu da 72-74 kg gibi. İyi görünüyor. Saçlarında bir iki işlem yapıldıktan sonra fotoğraf çekimine hazır olacak. Clooney imajını bozan tek şey hafifçe topallaması; onu da çekimin sonraki aşamalarında anlatacak zaten. Meğer bir önceki akşam kendi tenis kortu/basketbol sahasında heyecanlı bir pickleball (raketle oynanan ve tenise benzeyen bir oyun) maçı yapılmış. Emin değilim ama biraz da içkiliymişler. Birkaç saat sonra topu almak için eğildiğinde – hay bin kunduz! –diski kaymış ve Clooney yerde hareketsiz kalmış. Fotoğraf çekiminin yapıldığı gün sabah 07:00'de günün zorluklarına dayanmak için hastanede omurgasına epidural iğnesi yaptırıyordu. Büyük bir mesele değil. Bizimle takılacağını söylemişti; bizimle takıldı.

HAYATTAN NE ÖĞRENDİ?

RASİM ÖZTEKİN (59), OYUNCU

RÖPORTAJ ÖZGE DİNÇ

FOTOĞRAF ARDA GÜLDOĞAN

Ortaoyuncular Tiyatrosu'na girişim bir tesadüfe dayanır. Üç arkadaş Ali Poyrazoğlu'nun "Amatör oyuncular alınacaktır." ilanını görüp başvurmuştuk. Kazanamadığımız açıklanınca dertten gidip Çiçek Pasajı'nda içmeye karar verdik. Ortaoyuncular'ın önünden geçerken o arkadaşlardan biri "Ferhan Şensoy ağabeyimin arkadaşı, girip konuşalım." dedi. Ferhan Şensoy bizi tiyatroya kabul etti. Çiçek Pasajı'na bu kez kutlama için gittik.

Basketbolda iyi olamayacağımı anladım bıraktım. İki yıl davul çaldım, onu da bıraktım. Sonra tiyatroya başladım. Eğer profesyonel olmasaydım belki "Bu da olmayacak." deyip tiyatroyu da bırakırdım.

İlk kez bir oyuna çocukken beni annemle babam götürdü. O oyunlardan birinde genç bir oyuncu olan Müjdat Gezen'e annemle babamın çok güldüğünü, "Ya bu genç çocuk ne iyi!" dediklerini hatırlıyorum. Hatta Müjdat Gezen'in repliği bile aklımdadır: "Bir ev buldum, 25 salon, bir oda."

Çocukken Nişantaşı'nda sokak aralarında yaptığımız maçları unutamıyorum. Sokaktan 40 yılda bir otomobil geçerdi, çok bozulurduk. Ama yıllar sonra Nişantaşı Kodaman Sokak'a gittiğimde doğup büyüdüğüm evi bile bulamadım.

Oyunculuğun getirdiği en büyük avantaj; çocukluğun hiç bitmemesi. Hep oyun oynuyorsun çünkü. Yelpazeye baktığın zaman acayip tipler oynamışsın ve onların hepsini kısa bir dönem de olsa yaşamışsın. Çocukken kovboyculuk, evcilik vardır ya, oyunculukta o oyun hayat boyunca, değişik rollerde devam ediyor.

Her projeye bir ay kala ve başladıktan 15 gün sonra acayip sinirli bir tip olurum, o dönemde evde bana fazla yaklaşmazlar. Çünkü bir doğum gerçekleştireceksin, onun sancılarını çekiyorsun.

Oynadığım filmleri galaya kadar hiç izlemem; uğurum o benim. Galada da stresten belim tutulur. 'G.O.R.A.' galasında bel fıtığı oldum, başka bir filmde boyun fıtığı...

GASTRONOMİK LEZZETLER SOKAKTA!

ARTIK SOKAK YEMEK KÜLTÜRÜ DEĞİŞİYOR. MICHELIN YILDIZLI MEKÂNLARDA ŞEFLİK YAPMIŞ İSİMLERİN AÇTIĞI MEKÂNLARIN SAYISI GÜNDEN GÜNE ARTIYOR. 'BASTA'DA BUNLARDAN BİRİ. SİZ DE İFLAH OLMAZ BİR GASTRONOMİ MERAKLISIYSANIZ VE KONUYLA İLGİLİ MERAKINIZ DA KABARDIYSA, SİZİ KADIKÖY'DEKİ BASTA'YA DOĞRU ALALIM…

YAZI SEDA KARAN

FOTOĞRAF ARDA GÜLDOĞAN

PRODÜKSİYON / CANER CİNDORUK

MÜKEMMEL BİR SİNEMA

KARİYERİ İÇİN

ÇALIŞAN

İYİ BİR ADAM

Bu, 'Bereketli Topraklar Üzerinde'; Adana, Seyhan'ın arka mahallelerinin birinde başlayan bir serüvenin hikâyesi. İdealist bir babanın, yazma tutkusunun, işporta tezgâhının, geçim sıkıntısının ve tiyatrocu bir amcanın her bir köşesine sindiği bir hikâye. 20'lerinin son çeyreğinde, üç arkadaşıyla birlikte, hayallerinin peşinde İstanbul'a gelip; kendine mükemmel bir sinema kariyeri inşa etmek için çalışan iyi bir adamın; Caner Cindoruk'un öyküsü…

RÖPORTAJ: TÜRKAN DOĞAN

FOTOĞRAF: CAN TORUN

STİL EDİTÖRÜ: AHMET EMİN HONDOR

MODA

FARKINI KONUŞTUR!

YAZ DEMEK; RENK VE GİYİM KONUSUNDA BİR PARÇA ÖZGÜR OLMAK DEMEK. ANCAK 2016 YAZ'ININ, BUGÜNE KADAR GEÇİRDİKLERİNİZDEN BİRAZ DAHA FARKLI OLACAĞINI HEMEN BELİRTELİM. ÖZELLİKLE SÖZ KONUSU ASİMETRİK KESİMLER OLDUĞUNDA. 'AYKIRI' TASARIM ANLAYIŞIYLA HAZIRLANAN KOLEKSİYONLAR İLK BAŞTA SAKİNLİĞİ ÇAĞRIŞTIRSA DA DETAYLARINDA GİYİM KONUSUNDA İDDİALI OLMAYI GEREKTİRİYOR.

MODA EDİTÖRÜ DUYGU ALTIPARMAK

FOTOĞRAFLAR SAFFET VATANSEVER

30 DAKİKADA BİR ŞEF GİBİ YEMEK YAPMA REHBERİ

Ünlü şef Jamie Oliver'a göre artık 30 dakikada yapacağınız 'gurme' mönülerle evinizin şefi olabilirsiniz. Biz de gerçekten olabilir miyiz diye merak ettik, kolları sıvayıp mutfağa girdik.

YAZI ÖZGE DİNÇ

BİZE ULAŞIN