Chris Evans - Haziran 2016

Esquire Haziran sayısı ile yine dopdolu..

Giriş Tarihi: 30.05.2016 15:56 Güncelleme Tarihi: 30.05.2016 16:07

Güvenebileceğimiz

BİR KAHRAMAN

Chris Evans, Kaptan Amerika'yı 'her derde deva' bir kahraman haline getirmeyi nasıl başardı? (Çevireceğiniz sayfalarda, Donald Trump hakkında yorumlar olabilir. Tabii, bunu garanti etmiyoruz!)

Yazı ve Stil Editörü Kate Hazell

Derleme Togan Noyan

Fotoğraflar Kurt Iswarienko

Chris Evans, biraz hasta; hatta ateşi dahi var. Vücudu, bu rahatsızlığından ötürü yorgun düşmüş ve terlemesine mani olamıyoruz. Her şeye rağmen, çekimin yapılacağı mekâna sözleştiğimiz saatten 10 dakika erken geldi. Açıkçası, bugünkü modu, çekimin enerjisini kaldırabilecek düzeyde değil. Ancak, o bir 'süper kahraman'; her şeyin üstesinden gelebilir!

'Kaptan Amerika'yla ilgili izlediğim bir sürü YouTube videosu ve katıldığım özel basın gösteriminden sonra şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki Chris Evans'ın karaktere kattığı 'gerçekçilik' ve mizahi yön, muazzam düzeyde. Bir kere, oyunculuk tarzını samimi buluyorsunuz. Eminim, filmi dikkatlice izledikten sonra, bu konuda bana hak vereceksiniz. Hatta şunu da eklemeden geçmek istemem; "Avangers (Yenilmezler)"taki rolüyle 'kardeş kahraman' pozisyonunda bulunan Chris Hemsworth da aynen Evans kadar eğlenceli ve samimi görünüyordu. Bunu, yine onunla yapılan röportajlardan da anlayabiliyordunuz.

Bugün, her ne kadar kendini iyi hissetmese de sette bizi eğlendirmeyi başaran bir Evans var karşımızda. Zira kısa süre içinde, kendisiyle arkadaş olmayı başardık. Yaklaşık dört saat sonra önemli bir toplantıya katılacak olmasa, muhabbetimizi daha da ilerletebilir ve rahatsızlığını ona tamamen unutturabilirdik. Ayrıca, fotoğraf karelerinde kendisinin daha enerjik olmasını sağlayabilirdik. Neyse, yine de her şey yolunda!

Los Angeles, West Hollywood tepelerindeki 20'inci yüzyılın ortalarından kalma, etkileyici bir evdeyiz. Evans'la buluşma noktamız, burasıydı. Hava, enerjinize enerji katacak derecede güneşli ve güzel. Baştan söyleyelim; burası, Evans'ın evi değil. Ancak içerideki atmosfer, evin bir Hollywood yıldızına ait olduğuna işaret ediyor (Emin olun, ev sahibini tanımıyoruz.). Hatta kaşmir çoraplarıyla etrafta dolaşan 'o yıldız'ı hayal edebiliyoruz. Evet, bizim hayal gücümüz de bu kadar! Hayalimize bakın!

Mart ayının ortalarında olmamıza rağmen, havanın güzelliğiyle paralel olarak güneş, evin uzun pençelerinden içeri sızıyor ve iç mekânda büyüleyici bir ortam yaratıyor. Aynı büyüleyiciliğe, pencereden dışarıya baktığınızda da rastlıyorsunuz; zira karşınızda, masmavi rengiyle muazzam bir havuz var. Etraftaki uzun ve heybetli ağaçları saymıyorum bile. Ki o ağaçlar, evin etrafındaki doğal çitler gibi…

· Kapak yazısının tamamı Esquire Haziran sayısında…

HAYATTAN NE ÖĞRENDİM

RÜŞTÜ REÇBER (43)

ESKİ MİLLİ KALECİ

Hayattan bir şeyler öğrenebilmeniz için hayatın gerçeklerini görmeniz gerekir öncelikle. Başınıza gelen ya da yaşadığınız şeyleri içinize sindirmeniz lazım. Bu da belli bir yaştan sonra insanoğlunun herhalde doğasında var; hayatta yaşadığınız güzellikler de, yanlışlıklar da, çirkinlikler de size bir şey katıyor.

Ben Antalya Korkuteli Köyü'nde radyodan maç dinleyerek başladım futbol ile ilgilenmeye. Tabii, o zamanlar televizyonumuz yoktu; radyoda dinlediğimiz futbol maçlarını köyde arkadaşlarımızla oynardık. İlk lisansım Korkuteli amatör takımında çıkarıldı.

Futbol kariyerimde kaleci olmam da bir tesadüf sonucu oluştu. 1985 yılında amatör olarak Demrespor'da futbola başladım. Ancak takımın kalecisi o dönem askere gitti. Önce forvet olarak futbola başlasam da uzun boyluyum diye beni 1989 yılında kaleci yaptılar. 1990 yılında Burdurgücü Spor'a geçtim ve profesyonel futbolcu oldum.

Benim de hayatımın şekillenmesinde ya da bir yerlere gelebilmemde en önemli etken futboldur. En basiti, ben futbol sayesinde tanınmış biriyim.

· Yazının devamı Esquire Haziran sayısında…

PRODÜKSİYON

SİMGE SAĞIN

KENDİNİ BAŞTAN YARATAN KADIN

BÜYÜK İHTİMALLE SİMGE İLE 'MİŞ MİŞ' İSİMLİ ÜNLÜ ŞARKISI VESİLESİYLE TANIŞTINIZ. ANCAK ONUN HİKÂYESİNDE HİT BİR ŞARKIDAN DAHA FAZLASI VAR. BİRAZDAN OKUYACAKLARINIZ, BÜYÜK BİR BAŞARININ ARKASINDAKİ BAŞARISIZLIK, DİBE VURMA VE KÜLLERİNDEN YENİDEN DOĞMA ÖYKÜSÜ.

RÖPORTAJ TÜRKAN DOĞAN

FOTOĞRAF CAN TORUN

MODA EDİTÖRÜ SİMGE YÜCEPUR

MODA

AYKIRILIKLA ŞIKLIK YARIŞI

ASİMETRİK KESİMLERİN, ZIT DESENLERİN VE CANLI RENKLER KADAR PASTEL TONLARIN DA HÂKİMİYETİNİ SÜRDÜRDÜĞÜ 2016 İLKBAHAR-YAZ MODASI, SİZE ÇARPICI OLMAYI VADEDİYOR. TİRİL TİRİL KETEN TAKIM ELBİSELERİN, FERAH TİŞÖRTLERİN VE ASİMETRİK DESEN AĞIRLIKLI KOMBİNLERİ GİYEREK ŞIKLIK YAKALAMAYA ŞİMDİDEN 'FİKİR' OLARAK HAZIRLANIN.

MODA EDİTÖRÜ DUYGU ALTIPARMAK

FOTOĞRAF HAKAN ADİL

PROFİL

BEYONCE

TOLGA AKYILDIZ

SON ALBÜMÜ 'LEMONADE' İLE 12 PARÇALIK SİNEMATOGRAFİK BİR GÖRSEL ŞOVA İMZA ATAN BEYONCE, ASLINDA SADECE SESİYLE DEĞİL ÖZEL HAYATIYLA DA MERAK UYANDIRMAYA DEVAM EDİYOR.

BİZE ULAŞIN