Yurdaer Okur - Mart 2016

Esquire Türkiye Mart sayısı ile yine dopdolu...

Giriş Tarihi: 26.02.2016 15:30 Güncelleme Tarihi: 26.02.2016 17:02

GÖZÜ KARA, BİR O KADAR DA TEMKİNLİ

Yurdaer Okur

Onu, bugüne kadar yer aldığı projelerde canlandırdığı zeki ama bir o kadar da 'hafif' psikopat ve gizemli karakterler sayesinde tanıdık. Roller insanın üzerine mi yapışıp kalıyor yoksa algıda öyle bir yaklaşım mı oluşuyor, tartışılır ama kendisinin de aslında tıpkı can verdiği karakterler gibi 'serin' bir adam olduğunu düşünürdüm. Ta ki, tanışana kadar… Beraber geçirdiğimiz vakit boyunca şayet rol yapmadıysa; son derece sakin, güler yüzlü ve hatta oldukça komik bir adam vardı karşımda. Bu aralar Atv'de yayımlanan 'Yeter' dizisinde başarılı beyin cerrahı Yekta Harmanlı'ya hayat veren Yurdaer Okur'dan bahsediyorum. Hazır dizisi de bu kadar merak uyandırmışken, fırsat bu fırsat diyerek kendisiyle bir araya gelerek onun gerçek hikâyesini dinledik.

RÖPORTAJ SEDA KARAN

FOTOĞRAF CEM TALU

MODA EDİTÖRÜ DUYGU ALTIPARMAK

SAÇ&MAKYAJ MURAT AKBULUT

Takvimler 29 Ekim 1974'ü gösterdiği gün Rize'de dünyaya geldiğinde, orta sınıf bir ailenin oğlu olarak dünyaya gözlerini açtı. Sağlık memuru olan babası ve ev hanımı olan annesinin ilk çocuğuydu. Babasının tayinleri sebebiyle ev hanımı annesi ve biri kız olan iki kardeşiyle birlikte Samsun'un birçok beldesinde yaşadı. Bafra ve Çarşamba gibi birçok yerde ilkokul, ortaokul ve lise sıralarında öğrenciyken, hayatı son derece sıradandı. Çalışkan ve derslerinde başarılı bir öğrenciydi. Sosyal yönü ağır bassa da matematiğe de kafası çalışırdı. Hatta bu yüzden başta kendi ailesi olmak üzere çoğu ailenin benimsediği bir düşünce olarak; üniversitede İngilizce işletme bölümünde okuması en hayırlısıydı. Ne de olsa 'garanti' işlerin bölümüydü… Ancak sınav sonucuna göre yerleştiği bölüm, Akdeniz Üniversitesi Turizm İşletmeciliği bölümü oldu. Görüyorsunuz; hayatı halen sıradan ve bilindik bir hikâye çerçevesinde dönüyor. Çok büyük bir hayal kırıklığı yaratmadı, bu sonuç; dramatik bir hale getirmeye gerek yoktu. Ne de olsa mezun olduktan sonra koskoca oteller yönetecekti! Üniversitenin üçüncü sınıfına kadar, kışları okula gidip yazları da otellerde zorunlu staj yaptı. Hikâye halen aynı seyrinde devam ediyor… Ta ki, ikinci sınıftan üçüncü sınıfa geçtiği yıla kadar!

"Aslında çok güzel bir meslek… O bölümü kazandığınızı öğrendiğinizde çok büyük bir beklenti içine giriyorsunuz; 'Turizm işletmecisi olacağım! Otel yöneteceğim!' diye... Ama tabii işin gerçek yüzü hiç böyle değil. Bizim her yaz, 75 gün süren zorunlu stajlarımız vardı. Yani kışın okuyup yazın da çalışmak zorundaydık. Havuz barında da çalıştım, yağmur altında kasalar da taşıdım. Bir hafta içinde üç dört otel değiştirdiğimi biliyorum; kaçıyorduk otellerden… Turist müşteriler beni görüp bir şey isteyecek diye, sürekli bir yerlere saklanırdım. Tam beni görüp sipariş verecekler, kafamı başka yere çevirirdim. Olmuyordu yani… Hizmet etmek bana göre değildi, 'Biz işletmeciyiz kardeşim ne işimiz var burada?' hissi yaratıyordu sanırım. Ama tabii hayatın gerçeği bu değil." diyerek o günlerde artık ne yapmak istemediğini anlayan, 20 yaşında bir genç olduğunu anlatıyor, Yurdaer Okur…

Röportajın tamamı Mart 2016 sayısında.

ÖZEL RÖPORTAJ

AYŞEGÜL ALDİNÇ

SAMİMİ, DOĞAL VE

KENDİNDEN EMİN

KABUL ETMEK LAZIM; EN GENCİNDEN EN OLGUNUNA KADAR NEREDEYSE HER ERKEĞİN ÜZERİNDE AYNI 'GÜÇLÜ' ETKİYE SAHİP. HER DAİM 'GÜZEL', 'ÇEKİCİ', 'SEKSİ' BULUNAN VE AYNI ZAMANDA BÜNYEDE SAYGI DA UYANDIRAN AYŞEGÜL ALDİNÇ'TEN BAHSEDİYORUZ ELBETTE. NEREDEYSE HER MEZİYETİYLE YILLARDIR TAKDİRİMİZİ KAZANAN ALDİNÇ, BU ARALAR FARKLI BİR HEYECAN YAŞIYOR. ÇÜNKÜ TAM 16 YILLIK BİR ARADAN SONRA YENİ ALBÜMÜ 'SEK'İZ' İLE YENİDEN BİZLERLE…

RÖPORTAJ TOLGA AKYILDIZ

PRODÜKSİYON SEDA KARAN

FOTOĞRAF ARDA GÜLDOĞAN

MODA EDİTÖRÜ MUSTAFA ORAL ÜNLÜ

Röportajın tamamı Mart 2016 sayısında.

SEYAHAT

DAİMA CANLI, DAİMA HAREKETLİ

BUENOS AIRES

ARJANTİN'İN GÜZEL BAŞKENTİ BUENOS AIRES, GELENEKSELLE MODERNİN, LATİN KÜLTÜRÜYLE AVRUPALI GÖÇMENLERİN BİRLİKTELİĞİYLE YENİDEN BİÇİMLENEN KENTLERDEN BİRİ. BUENOS AIRES'TE LEZZETLİ BİFTEKLERİN, TANGO ATEŞİNİN VE FUTBOL COŞKUSUNUN İZİNDE, 'GÜZEL HAVALAR'IN TADINI ÇIKARDIK.

YAZI TÜRKAN DOĞAN

Yazının tamamı Mart 2016 sayısında.

DOSYA

ŞİDDETE KARŞI BİR ÇİFT LAFIMIZ VAR!

BEYLER, DURUM VAHİM. DURDURULMASI YA DA ÖNLEM ALINMASININ NEDEN BU KADAR ZOR OLDUĞUNU HALEN ÇÖZEMEDİĞİMİZ BİR PROBLEMLE KARŞI KARŞIYAYIZ: KADINA ŞİDDET! SAYISI AZALACAĞINA GÜNDEN GÜNE ARTMAYA DEVAM EDEN ŞİDDETLER, MAALESEF HER ÜÇ KADINDAN BİRİNİN BAŞINA GELİYOR. '8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ' VESİLESİYLE BİZ DE HAYATIN HER ALANINDA EMEĞİ OLAN KADINLARA HAKETTİKLERİ DEĞER VERİLMELİ VE FUAT GÜNER, FERİDUN DÜZAĞAÇ, BARIŞ BAĞCI, ÖZGÜR MASUR, BORA KOZANOĞLU, GÖKHAN TEPE, ALİ AKSÖZ, BİROL NAMOĞLU'NUN '8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ'NE ÖZEL MESAJLARINI İLETİYORUZ.

PRODÜKSİYON SEDA KARAN

FOTOĞRAF ARDA GÜLDOĞAN – DENİZ DOĞAN

Prodüksiyon çekiminin tamamı Mart 2016 sayısında.

DOSYA

YEDİ ADIMDA NASIL FEMİNİST OLURSUNUZ?

Sorunun 'orijinalliğinin' farkındayız. Ancak, bu soruyu bir gün mutlaka soracak, altına cevapları sıralayacaktık. Gün, bugün. Anlamaya çalışmak, anlamak; hatta farkında olmak için…

YAZI ÖZGE DİNÇ

Yazının tamamı Mart 2016 sayısında.

MODA

BAHARA 'SERİN' DURUŞ

2016 BAHAR SEZONU İLE BİRLİKTE, YEPYENİ TRENDLERLE TANIŞMAYA VE ONLARA ADAPTE OLMAYA BAŞLADIK. GENEL RESME BAKTIĞIMIZDA YENİ SEZONDA GİYİM KOMBİNLEME KONUSUNDA BİR PARÇA 'SİVRİ' OLMANIZ GEREKTİĞİ KONUSUNDA SİZİ UYARMALIYIZ. ZİRA; DESENLİ GÖMLEKLE EŞLİK EDEN PUANTİYELİ KRAVATLAR, İDDİALI RENKLERİYLE GÖZ ALAN BOTLAR, FARKLI TONLARDAKİ KADİFELER SEZONUN HİT PARÇALARININ BAŞINDA GELİYOR.

MODA EDİTÖRÜ DUYGU ALTIPARMAK

FOTOĞRAF CAN TORUN

Moda çekiminin tamamı Mart 2016 sayısında.

BİZE ULAŞIN