Gökdelenler arasında: Hong Kong / Çin

Giriş Tarihi: 06.10.2016 15:25

Budist tapınaklarıyla iç içe geçen gökdelenler… Bol ışıklı bir metropol ile sükuneti arayanların tezadından doğan birliktelik… Devasa yapılar arasında kendinizi küçücük hissedeceğiniz, Asya'nın en havalı gökdelen kenti Hong Kong'dayız. Hong Kong, bir adalar topluluğunun üzerine kurulmuş. Hong Kong Adası, Kowloon Yarımadası, New Territories ve Lantau Adası'ndan oluşan Hong Kong, Çin'in en büyük sanayi ve ticaret kentlerinden de biri. Hong Kong da geçmişte, bölgedeki koloniyel saldırıdan nasibine düşeni almış. 135 yıl boyunca İngilizlerin sömürgesi olan adalar topluluğu, 1997 yılında Çin'e geri verilerek özerk bölge statüsünü elde etmiş. Bu dönemden sonra ise kent hızlı bir büyüme sürecine girmiş.

Hong Kong, bugün, gökdelenlerin, lüks alışverişin ve gurme restoranların Asya'daki en önemli durağı konumunda. Eski ile yeninin, geleneksel ile modernin iç içe geçtiği kentte, lüks bir alışverişten dönen şık ve iyi giyimli Hong Konglular ile işporta işi ürünler satan esnafın telaşlı halini aynı karede, birlikte görebilirsiniz.

Bu güzel kente adımınızı attığınızda, ilk olarak, 100 yıldır Hong Kong Adası'nı aşağıdan yukarıya, çift yönlü olarak arşınlayan, kentin ünlü çift katlı tramvaylarına atlayın. Victoria Tepesi'ne çıktığınızda ise Hong Kong'a tepeden bakın. Tramvay boyunca etrafınızı izleyerek şehrin lüks görüntüsünün arkasındaki gerçek hayata tanıklık edebilirsiniz. Gününüzü Kowloon Bölgesi'ne ayırarak sürdürebilir, buradaki önemli müze ve kültür merkezlerini ilgi alanınıza göre ziyaret edebilirsiniz. Ve günü, gökyüzünden; gökdelenlerin seyir teraslarından kente tepeden bakarak bitirebilirsiniz.

Pazarlarıyla ünlü olan Hong Kong'ta her zevke uygun bir pazar bulmakta zorlanmayacaksınız. Kadınlar Pazarı, Stanley Market ve Cat Market gibi ünlü açık hava pazarları, kentteki gerçek hayatı görmek ve ucuz alışveriş yapmak için birebir. Sürekli yaşayan ve dönüşüm geçiren Hong Kong, gökdelenler arasındaki tapınaklarıyla geçmişle geleceğin birlikteliğinin en hoş yansımalarından birine sahip. Fütüristik kentlerden hoşlananların mutlaka görmesi gereken adreslerden biri olarak da öne çıkan Hong Kong'u, bahaneniz ne olursa olsun çok seveceğiniz kesin.

BİZE ULAŞIN