İstanbul'un ünlü berberleri

Pek çok erkek için ilk saç tıraşının adresi, genellikle babalarının berberidir. Bu süreç, erkeklerin yıllar içerisinde uyum yakaladığı bir berberi bulmasıyla sonuçlanır. Hepimiz en az bir kere, alışkanlığından vazgeçmek istemeyen bir erkeğin kendisini emin ellerde bırakmak için kilometreler katetmesine tanık olmuşuzdur. Evet, berberleri erkeklerin en muhafazakar oldukları alanlardan biri. Ve artık stillerine en önemli dokunuşu yaptıkları yerler de aynı zamanda. İşte İstanbul'un, "Kestir, yıkat ve çık!" dönemini sona erdiren ünlü berberlerinden bazıları...

Giriş Tarihi: 24.03.2015 14:44 Güncelleme Tarihi: 24.03.2015 14:50

İşadamlarının ve ünlülerin berberi olarak ünlenen Şükrü Dudu, İstanbul'un en lüks erkek berberleri arasında. 17 yıldır Etiler'de, üç katlı bir villada hizmet veren Şükrü Dudu Barber's Club'a adımınızı atar atmaz, gazete ve dergilerle kaplı olan giriş bölümüne alınıyorsunuz. Ardından bir garson geliyor, bir isteğiniz olup olmadığını soruyor. Otomobille gelmişseniz kapıdaki görevli otomobilinizi park ediyor. Salonda Ömer Sabancı, Ali Sabancı, Hacı Sabancı ve Faruk Süren gibi işadamlarıyla ya da Çağatay Ulusoy, Serkan Çayoğlu gibi ünlü yüzlerle karşılaşabilirsiniz.

Şükrü Dudu, berberliğe ilkokul öğretmenini tıraş ederek başlamış. İstanbul'a 15 yaşında gelmiş. Nişantaşı'nda bir berberde çalıştıktan sonra askere gitmiş. Askerden dönünce ise "Bu iş Avrupa'da nasıl yapılır?" sorusunun cevabının peşi sıra Paris'e gitmiş. Paris'in en lüks berberlerinde saçlarını kestirip epey para harcadıktan sonra İstanbul'a dönmüş ve Hyatt Regency Oteli'nde yer alan bir berberde çalışmaya başlamış. Beş yılın sonunda ise çalıştığı berbere ortak olmuş. Ardından ortağıyla birlikte bugün bulunduğu salonu açmışlar. Ortağının ayrılmasından sonra da kendi ismiyle, 'Şükrü Dudu' olarak devam etmiş.

Şükrü Dudu ve ekibine saçınızı kestirecekseniz yapmanız gereken şey, randevu almak. Şükrü Dudu'yu ünlendiren özelliği ise, kişinin yüz şekline uygun kesimler yapması. Örneğin kişinin saçının seyrek olması, saçın dökülmesiyle oluşan açık ya da yüzün kare olması gibi pek çok can sıkıcı durum doğru saç kesimiyle minimuma indirilebiliyor. Dilerseniz ücret farkını ödeyerek Şükrü Dudu Barber's Club'ın VIP odasında ağırlanabilir ya da saç kesiminin ardından cilt bakımı da yaptırabilirsiniz. Şükrü Dudu, müşterilerinin ortalama 4 saat salonlarında kaldığını anlatıyor. Dudu, erkeklerin on yıl öncesine göre kendilerine daha iyi baktığını söylüyor. "Erkekler çalışıyor, kazanıyor ve bakıma ihtiyaç duyuyor. Cildi daha iyi görünecekse neden cilt bakımı yaptırmasın? Ya da kendisine daha çok yakışacak saç şeklini neden tercih etmesin? Manikür ve pedikürü saymıyorum bile; onlar artık bir gereklilik." diye konuşan Şükrü Dudu, günümüzde pek çok erkeğin saçlarını boyattığını, hatta gölge attırdığını; saçı çok beyaz olan erkeklerin de beyaz rengi doğal boyalarla 'kırdığını' söylüyor. Sigara dumanından dolayı cansızlaşan ve sararan saçlara da boyayla canlı bir görünüm verilebiliyor. Dudu, "Kimsenin saçı kötü değil. Önemli olan doğru berberi bulmanız." diyor.

Şükrü Dudu Barber's Club, Etiler dışında İstinye Park AVM ve Doğuş Power Center'da da birer şubeye sahip.

BİZE ULAŞIN