Erkeklerin hızlı kilo vermesini sağlayan 3 sebep

Hem kadınlar hem de erkekler hayatları boyunca mutlaka kilo alma ve dolayısıyla bunları verme problemiyle karşı karşıya kalır. Erkekler kadınlara göre daha hızlı kilo verir, peki bunu sağlayan sebepler nelerdir?

Giriş Tarihi: 27.10.2019 12:23

Erkekler kilo verme konusunda kadınlardan daha şanslıdır. Peki hangi erkeklerde hangi özellikler zorlanmadan kilo vermelerini sağlamaktadır? İşte erkeklerin kadınlara göre kolay kilo verdiğinin 3 nedeni…

KASLAR

Erkeklerde bulunan testosteron hormonu kas dokusunun oluşumunu sağlar. Dolayısıyla erkekler kadınlara göre daha kaslıdır ve kilo vermesi de kolay olur. Kaslar yağ yakımını hızlandırdığı için kaslarınız ne kadar fazla ve kuvvetliyse kilo vermeniz de o derece kolay olacaktır. Ayrıca kadınlardaki östrojen hormonu da erkeklere göre daha yağlı yapıda olmalarına yol açmaktadır. Kilo verme durumu daha da zorlaşmaktadır.



DİYET

Erkekler diyet konusuna kadınlara göre daha az önem veriyor ve daha ileriki yaşlarda başlıyor. Kadınlar ise ergenlik zamanlarından değişik diyetleri uygulayarak tam da hormonların gelişim zamanında yağ yakım sistemlerine zarar verebiliyorlar. Diğer önemli konu ise erkeklerin gün içerisindeki alması gereken kalori miktarı kadınlardan fazla oluyor ve kendilerini çok kasmadan da kilo verebiliyorlar.



STRES

Kadınlar erkeklere oranla strese daha yatkındır. Biliyorsunuz ki stres kilo verme önündeki en önemli sorunlardan biridir. Erkekler kavga etseler bile bunu kafalarında çok düşünmezler ve hayatına kaldığı yerden devam eder. Kadınlar ise kafasında kurmaya ve bunu günlerce düşünmeye kendilerini mahkum bırakırlar. Bu durum metabolizmayı yavaşlattığı gibi duygusal yeme bozukluğunu da gündeme getirebilir.

BİZE ULAŞIN