Boğaz'da mola

İstanbul Boğazı manzarası ve şık dekorasyonuyla dikkat çeken Shangri-La Bosphorus İstanbul, lezzetli yeme içme seçenekleriyle de gastronomi tutkunlarının yeni buluşma noktası.

Giriş Tarihi: 07.09.2017 11:38 Güncelleme Tarihi: 07.09.2017 11:43

Yazı: Türkan DOĞAN

İstanbul Boğazı manzaralı suit'leri ve Beşiktaş'taki merkezi konumuyla dikkat çeken Shangri-La Bosphorus, Istanbul, Asya mimarisinin yalın ve sofistike çizgilerle modernize edildiği dekorasyonuyla dikkat çekiyor. 17'si süit, toplam 186 odası bulunan Shangri-La Bosphorus, Istanbul, yalnızca bir konaklama mekanı olarak değil, lezzetli bir bir yeme içme noktası olarak da ilgi çekici. Dünya ve Türk Mutfağı'nın lezzetli örneklerini restoranlarında ufak dokunuşlarla daha çekici hale getirmesi ise oteli, gastoronomi tutkunları için de önemli bir adres haline getiriyor.

Shangri-La Bosphorus, Istanbul'daki son yenilik ise şef Ercan Yamantürk ve ekibinin 'sınırsız suşi ve sınırsız et menüsü' ile akşam yemeklerine yeni bir soluk getirmesi. Dünya mutfağı, Türk mutfağı ve uluslararası mutfak sanatları konusunda uzman olan şef Yamantürk, otelin 'IST TOO' isimli restoranında, kırmızı et ve Japon mutfağının vazgeçilmez lezzeti suşi ile özel tatlar yaratıyor. 'Yiyebildiğin kadar suşi ve et' konsepti ile hazırlanan birbirinden farklı lezzetler, her Cuma ve Cumartesi akşamı saat 18.30 ila 22.00 arasında IST TOO'da sunuluyor. Ancak mekânın et ve suşi dışındaki seçenekleri de iştah kabartıcı. Mekân, kuşkonmaz çorbası, etli pazı dolması, şiş kebaplar, ıspanaklı ravioli, kuzu tajin ve dinlendirilmis antrikot; tatlılarda ise fıstıklı muhallebi, yeşil çaylı panna cotta ve sorbelerden oluşan menüsüyle dikkat çekiyor.

Shangri-La'nın Kanton kültürünü bütünüyle benimseyerek yarattığı ve dünyaya tanıttığı Shang Palace ise İstanbul'daki serüveninde dünyanın en egzotik mutfaklarından biri olarak kabul edilen Kanton Mutfağı'nın güzel örneklerini sunuyor.

Mekânın Lobby Lounge'ında ise her ay farklı temalı bir çay saati organizasyonu yapılıyor. Lobby Lounge, menüsünde bulunan yedi farklı kategorideki yüzden fazla çay çeşidi ve özel lezzetlerin yer aldığı büfesiyle ilgi görüyor. Shangri- La Bosphorus, Istanbul, bir özelliğiyle daha tüm Avrupa'daki Shangri-La otellerinden ayrılıyor: 'CHI, The SPA'. Uzak Doğu bakımlarını sunan CHI, The SPA, geleneksel Uzak Doğu felsefesi ile Türk kültürünün karakteristik özelliklerini buluştururken bedene şifa etkisi veren ve duyuları canlandıran bakım seremonileri uyguluyor. Doğu, Batı, Kuzey, Güney, Anadolu ve İstanbul gibi yerel dokularla geliştirilen CHI, The SPA bakımlarında doğal ve organik ürünler kullanılıyor.

BİZE ULAŞIN