Akdeniz'in tatlıları Moda'da

Moda... Anadolu Yakası'nın bu tarihi ve renkli semti neredeyse her gün yeni bir mekana ev sahipliği yapmaya başladı. Birbirinden farklı tarz ve konseptlerde hizmet veren bu mekanların arasında alışık olmadığımız türden girişimler de görüyoruz. Tıpkı Chocca Sweet in Moda gibi.

Giriş Tarihi: 18.04.2017 11:52

Yazı: Seda KARAN

Fotoğraf: Arda GÜLDOĞAN

Tatlı denince aklınıza ilk gelen baklava, sütlaç, keşkül ya da pudingi hafızanızdan bir müddet silmeye çalışın. Sizi daha global düşünmeye davet diyorum. Ne de olsa tatlı çeşitleri sadece ülkemiz sınırları içinde bulunmuyor. Mesela bir İtalyan 'cannoli' ya da bir İspanyol 'churros'u… Olsa da yeseniz değil mi? Bu temenninizi saatlerce uçmadan, ülkemiz sınırları içinde gerçekleştirebilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey; yolunuzu Kadıköy Moda'ya düşürmek. Çünkü semtin yeni mekânlarından biri olan Chocca Sweet in Moda'da birbirinden iddialı, taze ve lezzetli İtalyan ve İspanyol tatlıları yapılıyor. Üstelik mekânın sahipleri de Türk bir çift. Yeşim İshakoğlu; İtalyan Kız Orta Okulu ve Lisesi'nden sonra Bilkent Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Bölümü'nden mezun olmuş.

10 yıl kadar Milano ve Verona'da yaşamış. La Scala İtalyan Restaurant'ı, Gökçeada'daki Feraye Imbros ve Pepperjam Pizzeria Ankara gibi birçok işletmenin yöneticiliğini, mutfak danışmanlığını ve tatlı ustalığını yapmış. Aynı zamanda bir Slow Food Italia üyesi. Eşi Özgür İshakoğlu da; Antakyalı ama Moda'da büyümüş. Üniversiteyi eşiyle aynı bölümde okumuş. Uzun bir süre Los Angeles, Tripoli ve Verona'da yaşayıp yiyecek&içecek ve tekstil sektöründe danışmanlık ve yöneticilik yapmış.

Özgür İshakoğlu, 'churros' ile ilk kez Meksika'da tekstil üretimi yaptığı Tecate'de tanışmış. Daha sonra taşındığı Los Angeles'ta da şansına, oturduğu evin yakınlarında bir 'churros' dükkânı bulmuş. Kısacası churros'un tadını keşfettiği günden sonra bu lezzetli tatlı, hayatından çıkmamış. Eşi Yeşim İshakoğlu da İtalyan lezzetlerine çocuk yaşlarından beri alışkın. İtalyan Kız Ortaokulu'nda okuduğu yıllarda rahibelerin kendilerine yedirdiği İtalyan tatlıları ile büyümüş. Zaten neredeyse hayatı boyunca hep İtalyan mutfağı üzerine eğitim görüp danışmanlık yapmış.

Önce birkaç yıl Milano, ardından da sekiz yıl Verona'da yaşayan çift, zamanında İtalya'da yaşanan kriz dolayısıyla Türkiye'ye kesin dönüş kararı almış. Türkiye'ye döndükten sonra önce Gökçeada, ardından da İzmir, Ankara'da mekân, mutfak danışmanlığı yapmışlar. Hatta Özgür İshakoğlu'nun bir yılı Libya'da geçmiş. Çeşitli adreslerde bir süre bu şekilde çalıştıktan sonra kendi mekânlarını açma kararı alan çift, yeni yaşam alanı tercihini de Özgür İshakoğlu'nun büyüdüğü Kadıköy, Moda'dan yana yapmış.

Yeşim İshakoğlu'nun hazırlayıp yaptığı 'churros'un tadına bakarken, bir yandan da yanıbaşımdaki 'cannoli'yi kesiyorum… İtiraf etmem gerekiyor ki, öyle çok tatlı düşkünü de olmayan biri olarak bizim klasik 'tombik' lokma tatlımızı andıran churros'u çikolatalı sosa batırırken burasının gerçekten 'tehlikeli' bir yer olduğunu söylüyorum. Allah'tan malzemelerde tereyağı kullanılmıyormuş! Chocca Sweet in Moda, hafta içi saat 10:00'da kapılarını açıyor; akşam saat 21:00'e kadar gidebilirsiniz. Hafta sonları ise bu İtalyan ve İspanyol tatlılarını akşam saat 22:00'ye kadar tadabilirsiniz.

BİZE ULAŞIN