Setüstü'nün en tarz adresi

Bundan üç yıl önce, Kabataş Setüstü'nde mahalle barı konseptiyle kapılarını açan Setup, boğaz manzarası karşısında ev ortamında misafirlerini ağırlayan Setup'ın kardeşleri Setup Pizza ve GD Frescobol da yine aynı sokakta gidebileceğiniz adreslerden...

Giriş Tarihi: 13.02.2017 14:32 Güncelleme Tarihi: 13.02.2017 14:34

Yazı: Seda KARAN

Ümit Yaşar Yılmaz aslında bir peyzaj mimarı. Bundan üç yıl öncesine kadar aktif olarak Ataşehir'deki ofi sinde çeşitli kurumsal fi rmalara peyzaj mimarisi projeleri geliştirmiş. Ta ki, oturduğu apartmanın giriş katında bulunan dükkândaki kiracıların çıktığını öğrenene kadar… Hemen hemen her mimarın olduğu gibi kendisinin de hayalini kurduğu projeyi anında hayata geçirmek istemiş; hem bir mimari ofi s hem de bir kafe olarak kullanacağı küçük bir dükkânının olması hayaliymiş. Ancak kafasındaki planlar halen çalıştığı şef ile tanışınca biraz daha genişlemiş ve derken mimari ofi s olarak kullanacağı alan küçülüp kafe olarak kullanılacak alan da büyümüş. Böylece küçük bir mahalle kafesi olarak hayal edilen Setup bugünkü haliyle oldukça geniş mönülü bir mahalle barına dönüşmüş.

Yılmaz, mimar arkadaşı Barış Başar'dan da teknik destek alarak Setup'ın son halini bizzat kendisi ortaya çıkarmış. Değişiklikten ve dekorasyondaki objeleri sıklıkla değiştirmekten hoşlanan Yılmaz, mekânında yer alan aydınlatma objelerinden duvardaki çiçeklere kadar her şeyi kendi seçmiş. Setup'ın bulunduğu konumdan ötürü müşterileri ağırlıklı olarak çevredeki ofi s çalışanlarından ve dönemsel olarak turistlerden oluşuyor. Burası için tam bir mahalle barı diyebiliriz. Yılmaz, üç yıldır dükkâna gelip giden misafirleriyle artık arkadaş olduklarını da ekliyor. Normalde küçük bir mönü oluşturmaktan yana olsa da misafi rlerinin yönlendirmesiyle mönüyü çeşitli ve zengin kılmak zorunda kalmışlar. Yemek yapmaktan çok yemeye düşkün olan Yılmaz, en çok yemek kitabı okumaktan zevk alıyor.

Yolunuz düşer de bir gün Setup'a giderseniz size Atıştırmalıklar'dan 'Zeytinyağlı Sap Enginar' (20 TL) ve 'Bruschetta'yı (21 TL) tavsiye ediyorum. Salata severler için 'Armutlu Ispanak Salatası' (26 TL) ve 'Izgara Levrek Salatası' (26 TL) değişik bir tercih olabilir. Makarna düşkünleri için ise 'Spaghetti Carbonara' (30 TL), 'Farfelle al Telefono' (26 TL) ve 'Ev Yapımı Mantı' (24 TL) gibi seçenekler sunulmuş. Ana Yemekler'in arasında ise 'Barbekü Soslu Tavuk Şiş' (24 TL), 'Dana Külbastı' (54 TL) ve avokado ve acılı Meksika fasülyesi ile sunulan 'Chili con Carne' (42 TL) gibi alternatifl er yer alıyor. Bu arada mönüde 'Sütlü Patates Graten' (10 TL), 'Haşlanmış Siyah Pirinç' (14 TL) ve 'Cevizli Karabuğday Salatası' (15 TL) gibi yan lezzetler de mevcut. Masadan tatlımı yemeden kalkmam, diyenlere ise 'Keçi Peyniri Dolgulu Fırında Tel Kadayıf' (18 TL) ve 'Çikolatalı ve Kestaneli Tart'ı (18 TL) denemelerini tavsiye ederim.

Haftanın yedi günü açık olan Setup'ın kapıları hafta içi sabah saat 08.30'da açılıp saat 23.00'te de kapanıyor. Pazar günleri servis sabah saat 09.00'da başlıyor. Burada bundan böyle Çarşamba geceleri partiler de düzenlenecek. Dışarıdaki masaları da sayarsak mekânın oturma kapasitesi yaklaşık 50 kişi.

Bu arada, Setup'ın bulunduğu sokakta birkaç adım aralıklarla kardeşleri de yer alıyor. Evet, mekân açıldıktan bir süre sonra Setup Pizza ve GD Frescobol açılmış. Adından da anlayacağınız üzere Setup Pizza'da sadece odun ateşinde hazırlanan pizzalar sunuluyor. Bir konsept hobi dükkânı olan GD Frescobol'da ise özel üretim Frescobol raketlerinin yanı sıra ahşap ve deri kaykay, tişört, vintage mont, tilt makinesi gibi ürünler sunuluyor. Bu arada buranın duvarlarını eski Milli Tenisçi Gökhan Dönmez'in özel raket koleksiyonu süslüyor. Mekânın içindeki 'barber shop' bölümünde ise özel toplantılara ev sahipliği yapılabiliyor.

BİZE ULAŞIN