Şehre lezzet gelecek!

Gelenekselleşen ve merakla beklenen lezzet buluşması, ‘7. Restoran Haftası’, Nisan ayı boyunca yedi farklı şehirde “Sokak Lezzetleri Restoranlarda, Restoranlar Sokakta” sloganıyla şehre yeni tatlar getirecek.

Giriş Tarihi: 07.04.2016 15:09 Güncelleme Tarihi: 07.04.2016 15:13

Kadıköy sahilinde, eşsiz İstanbul manzarasına sahip DoubleTree by Hilton Istanbul – Moda'nın bünyesinde yer alan The Doubles Restaurant, eşsiz lezzetler eşliginde konuklarını uluslararası Hilton kalitesinde ağırlamaya devam ediyor. Executive Şef İbrahim Özçiftçi tarafından hazırlanan 'Taste of Italy' menüsü, organik bahçe domatesleri, kapari ve permesan peyniriyle hazırlanan 'Bruschetta' ile başlayıp zengin dolgulu mini Calzone pizza ile devam ediyor. Fesleğenli risotto yatağında, Fontana şarabı ve kök sebzelerle marine edilerek kısık ateşte pişirilen kuzu 'Osso Buco' ise akşam yemeğinin en lezzetli hali olarak karşınıza çıkıyor. Yemeğini tatlı bir kaçamak ile sonlandırmak isteyenler de, bir İtalyan klasiği olan tiramisu ve ahududu soslu İtalyan dondurması gelato'yu da mutlaka denemeli. www.doubletreemoda.com Dude Table organizasyonu ile gerçekleşen Restoran Haftası, 7. yılında "Sokak lezzetleri restoranlarda, restoranlar sokakta" sloganıyla hem dünyanın hem de Türkiye'nin farklı sokak lezzetlerini ve şaraplarla uyumunu lezzet meraklılarıyla buluşturacak.

İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Antalya ve Gaziantep olmak üzere, toplam şehirde yaklaşık 150 restoranın katılımıyla gerçekleştirilecek Restoran Haftası'nda sokak lezzetleri, şeflerin özel yorumları ve şarap eşlemeli menüler şeklinde, uygun fiyat politikasıyla sunulacak. Ayrıca Restoran Haftası'na katılan yaklaşık 30 'fine dining' restoranı, ayın farklı bir gününde servis edecekleri 'Degüstasyon Menüsü' ile Nisan ayı boyunca ayrıcalıklı lezzetleri ulaşılabilir kılacak. Farklı mutfak kültürlerinden sokak lezzetlerinin sunulacağı Restoran Haftası'nın açılış etkinliğinde, Michelin yıldızlı İngiliz Şef Josh Eggleton, Taylandlı Şef Vatcharin Bhumichitr ve gastronomi dünyasının sembol kadın şeflerinden biri olan Michelin yıldızlı, Cristina Bowerman, İstanbul'da bir araya gelecek.

www.restoranhaftasi.com

BİZE ULAŞIN