Leziz Yemeklerin Adresi

Az pişmiş, yarı pişmiş ya da tam pişmiş; et işinin özen istediği bir gerçek. Et konusundaki iddiasında son derece ciddi olan ve bundan birkaç ay önce kapısını İstanbullular için açan Butcha Steakhouse&Butcher shop, etten iyi anladığını her şekilde belli ediyor.

Giriş Tarihi: 05.01.2016 12:34 Güncelleme Tarihi: 05.01.2016 12:39

Son birkaç yıldır hem fi kren hem de damak zevki olarak iyiden iyiye alıştığımız 'steakhouse' konseptli restoranların sayısı günden güne artıyor. Restoran hizmetinin yanı sıra 'kasap kafasında' da hizmet veren bu restoranların en iddialı adreslerinden biri de ilk dükkânını 2009 yılında Ankara'da açan Butcha Steakhouse&Butcher Shop. Marka Ankara ve Dubai'den sonra üçüncü dükkanını Levent'te hizmet veren Park Dedeman Hotel'in giriş katında açtı. Ahşap ağırlıklı 'country' tarzı dekorasyonu ile insana kendini bir dağ evindeymiş gibi hissettiren mekân; 170 kişi kapasiteli. Restoran, açık mutfak konseptiyle hizmet veriyor. Mutfak bölümüne yönelmeden, sağ taraftaki duvara doğru baktığınızda bir buzdolabı ile karşılacaksınız. 'Dry Age' adlı bu buzdolabında, dinlendirilen etler sergileniyor. Her birinin üzerinde, ne kadar süredir bekletildiklerini açıklayan etiketler yer alıyor. Butcha Steakhouse'un iddiasını koruduğu en önemli şey; burada yiyeceğiniz etlerin en az 28 gün kadar 'dry aging' denilen bir yöntemle dinlendiriliyor olması. Dinlendirilip deniz tuzuyla da marine edilen etler burada sadece odun ateşi veya ızgarada pişiriliyor. Etlerin her biri Trakya ve Batı Anadolu'dan özenle seçilip getiriliyor. 'Butcha Steakhouse Butchery&Grill'in en iddialı olduğu favori şarküteri lezzetlerinin başında 'Bresaloa' geliyor.

Restoranın kendine özgü reçetesiyle hazırlanan bu lezzeti, en iddialı olduğu kuru et çeşitlerinin başında sayabilirsiniz. Mekânın, 'Bresaloa' dışında 'Butcha Kemik Suyu', 'Kremalı Kuşkonmaz Çorbası' da iddialı olduğu aperatifl erin başında geliyor. Ana yemekten önce keyifl e ara sıcakların tadına bakmak isterseniz; kivi ile marine edilen 'Mermer', 'Mozzarella Kaşarlı Köfte' ve 'Acılı Dana Yanağı'nı denemenizi tavsiye ediyorum. Tadına baktığımız 'Bresaloa' ve 'Mozzarella Kaşarlı Köfte'nin ardından gelelim ana yemeğe… Ayhan (Kara) Usta'nın ellerinden çıkma 'BBQ Kaburga' insana yedikçe yeme isteği yaratan bir yemek. 'Lokum' kıvamında yumuşak ve hazmı son derece rahat olan bu etin dışında başka katların keşfi ne çıkmak isterseniz size gramajına göre fi yatlandırılan 'Butcha Baby Bonfi le', ortalama 3-5 kişi için servis edilen 'Asado' ya da 'Montreal Steak Spice'ı tavsiye edebilirim. Burası patates püresiyle bile farkını ortaya koyuyor. 'Hardal Soslu Püre' ve yanında eşlik edecek olan 'Sarımsaklı Sote Mantar' de yerken damakta bir lezzet şöleni yaratıyor. Etlerle müthiş bir uyum sağlayan hardallar da Butcha Steakhouse'un özel reçeteleriyle hazırlanıyor. Butcha Steakhouse'da ayrıca sucuktan sosise, kuru yaşlandırılmış etten köfte ve hatta peynir çeşitleri de mevcut. Otel bünyesinde hizmet verdiği için restoran kapılarını her sabah saat 06.30'da açıyor. Akşam yemeğinden sonra bar konseptiyle hizmet vermeye devam eden Butcha Steakhouse Butchery&Grill, gece saat 02.00'ye kadar misafi rlerini ağırlıyor. Bu arada mekânın ön bölümü farklı bir isim ve konseptle hizmet veriyor: 'Marly Brasserie&Bar'. Dünya mutfaklarından lezzetler sunan mekân, romantik ortamıyla keyifli bir ortam vadediyor.

BİZE ULAŞIN