Ailenizin yeni üyesi Peugeot 3008

Fransız markanın 3008'i bir crossover olsa da MPV'lerin sunduğu geniş hacim ve işlevsellikle geniş ailelere de göz kırpıyor.

Giriş Tarihi: 11.09.2014 10:46 Güncelleme Tarihi: 11.09.2014 16:11

Bir otomobilden ne bekliyorsunuz bilemeyiz ama geçtiğimiz aylarda özellikle dış tasarımında kapsamlı bir makyaja gidilen Peugeot 3008, crossover segmentinde aile otomobili işlevselliğini beraberinde sunuyor. Makyaj operasyonu kapsamında özellikle ön ve arka bölümde önemli değişiklikler yapılan 3008'in farları yepyeni tasarımıyla öne çıkıyor. LED'li farlara kavuşan model, markanın yeni otomobilleriyle benzer bir görünüme kavuştu. Arka bölümde ise yine aynı şekilde LED'li stoplar göze çarpıyor.

İç mekanda ise dıştaki kadar dikkat belirgin bir değişiklik bulunmuyor. Göz hizasındaki gösterge paneli sürüşü kolaylaştırıyor. Yeni sunulan teknolojiler arasında geri görüş kamerası gibi güvenlik sistemleri de yer alırken, araç sunduğu geniş iç mekanıyla SUV ve MPV sınıfının ortak özelliklerini bir araya getiriyor. İç mekanı 5 kişilik bir aile için yeterli yaşam alanını sunuyor. Bu crossover'ın yüksek oturma pozisyonu şehre hâkim olmanızı kolaylaştırıyor. Euro NCAP'ten 5 yıldızla ayrılan otomobilde Park Yeri Ölçüm Sistemi, Ön ve Arka Park Sensörleri, Yokuş Yardım Sistemi ve Elektronik El Freni, ESP, Cruise Control, Akustik Camlar ve güçlendirilmiş şasi gibi özellikler bir arada sunuluyor. Yalnızca 1.6 litrelik 115 HP güç üreten e-HDi motorla satışa sunulan otomobil, ETG6 şanzımanla kombine edilmiş. Peugeot bu otomobilde uzun seyahatlerinizi de düşünmüş. 512 litre bagaj hacmine sahip 3008'in koltukları yatırıldığında hacim 1604 litreye kadar yükseliyor.

1.6 litrelik 115 güç üreten e-HDi motorun ne kadar ekonomik olduğuyla ilgili fazla bir şey söylemeye gerek yok ama 6 kademeli ETG6 (robotize) şanzımanla ekonomiklik konusunda liderliği zorluyor. Zaten bu tarz robotize şanzımanlar bir diğer deyişle otomatikleştirilmiş manuel şanzımanlar sürüş konforundan ziyade ekonomikliği ile öne çıkıyor. Fabrika verilerine göre; 4.7 lt/100 km'lik bir değer ortaya koyulsa da bizim yakaladığımız tüketim değeri 5.7 lt/100 km. Genel itibariyle şehir içindeki sürüşlerimizi de hesaba katarsak, Peugeot 3008'in ne kadar ekonomik olduğunu anlamak daha kolay oluyor.

BİZE ULAŞIN