Kanye West: Başkan adaylığım Tanrı’nın bir çağrısı

Başkanlık seçiminde asıl yarış Donald Trump ve Joe Biden arasında geçse de rap şarkıcısı Kanye West, kendi iddiasını sürdürüyor. West, "Özgür dünyanın lideri olmam için Tanrı beni çağırdı" diye konuştu.

Giriş Tarihi: 26.10.2020 13:51

ABD'de başkanlık seçimlerine iki hafta kaldı. Yarış, Demokrat Parti'nin adayı eski Başkan Yardımcısı Joe Biden ile Cumhuriyetçi Parti adayı ve ABD Başkanı Donald Trump arasında kızışsa da adaylardan biri olan Kanye West de kendi iddiasını sürdürüyor.

ABD başkanı olmak için seçimlere bağımsız aday olarak katılan 43 yaşındaki rap şarkıcısı, katıldığı Joe Rogen'in podcast yayında adaylığı hakkında konuştu. West, yarışa katılmasını, "Tanrı'nın bir çağrısı" olarak nitelendirdi. West konuşmasında, "Özgür dünyanın lideri olmak istediğime inanıyorum" ifadesine de yer verdi.

"KAPTAN KOLTUĞUNA BİR VİZYONERİ KOYMA ZAMANI"

Ünlü şarkıcı, "Hip-hop'ta ve müzikte dinleyici kitlem karşısında, bir influencer veya ünlü olarak, evimde bir baba ve koca olarak papaz ben olsam da, kaptan koltuğuna bir vizyoneri koymak için daha iyi bir zaman olamazdı. Bu, daha önce vizyon sahibi bir başkanımız olmadığı anlamına gelmez. Trump'ı koltuğundan etmek, Biden'ı aşmak için burada değilim. Sadece Tanrı'nın neden beni bu pozisyonu almaya çağırdığını ifade etmek için buradayım" diye konuştu.

West daha sonra, adaylığını açıklamasının bu kadar uzun sürmesinin sebebinin corona virüse yakalanması olduğunu söyledi. Ünlü rap'çi, 4 Temmuz'da ABD başkanlığına aday olduğunu duyurmuştu.

"ADAYLIĞIM VİRÜSE YAKALANDIĞIM İÇİN GECİKTİ"

West, "Corona virüse yakalanmıştım ve evde karantinadaydım. Kuzenim bana başkanlığa hazırlanmamı söyleyen bir mesaj gönderdi. Bununla hiç ilgilenmedim çünkü titreyor, sıcak duş alıp çorba içiyordum. Corona virüs herkesin planını bozdu. Sonra sadece kalbimdeki çağrıyı dinledim" şeklinde konuştu.

BEBEK SAHİBİ OLAN HERKESE 1 MİLYON DOLAR VAADİ

İlk mitingini temmuz ayında Güney Carolina eyaletinin North Charleston kentinde, bağımsız adaylara tanınan sürenin dolmasından bir gün önce düzenleyen West, sahneye kurşun geçirmez bir yelekle çıkarak vaatlerini sıralamıştı. Mitinginde yaşadığı uyuşturucu bağımlılığı ve aile ilişkilerinin yanı sıra, ırkçılık tartışmalarından kürtaja kadar pek çok konuya değinmişti. Kürtajın yasal olması ancak ihtiyacı olanlara da daha fazla destek verilmesi gerektiğini savunan West, bu noktada başkanlık vaadini açıklayarak, "Bebek sahibi olan herkes 1 milyon dolar ya da buna eşdeğer miktarda bir para almalı" diye konuşmuştu. West ayrıca esrar kullanımının yasal olması gerektiğini de savunmuştu.

BİZE ULAŞIN