Jean-Claude Van Damme yavru köpeğin hayatını kurtardı

Aksiyon filmleriyle tanınan Belçikalı eski dövüş sanatçısı ve oyuncu Jean-Claude Van Damme, gümrükte yakalanan ve uyutulmasına karar verilen Reya adlı chihuahua cinsi yavru köpeğe sahip çıktı.

Giriş Tarihi: 22.10.2020 12:28

Reya adlı chihuahua cinsi yavru, köpek, Bulgaristan'dan Norveç'e, sahte belgelerle sokulmak istenirken yakalandı.

Norveç yavruyu ülkesine iade etmeyi denedi anca Bulgaristan canlı hayvan taşıma konusunda Avrupa Birliği kurallarını gerekçe göstererek Raya'yı geri almadı.

Bu durumda yönetmelik gereği yavrunun uyutulmasına karar verilmesi üzerine Van Damme filmlerindeki kahramanalar gibi devreye girdi ve internet üzerinden bir kampanya başlattı.

Hayranlarına da dilekçeye imza verme çağrısı yapan oyuncu yetkililere seslenerek "Lütfen, size yalvarıyorum kararınızdan dönün. Bir hata yapılmış. Köpeğin belgeleri doğru hazırlanmamış. Ama o küçük chihuahua öldürmemeli" dedi.

Kendi chihuahua cinsi köpeğine sarıldığı duygusal bir video paylaşan oyuncu sonunda Bulgaristan gıda güvenliği yetkililerini köpeği geri almaya ikna etti.

Yavrunun Bulgaristan'a geri döndükten sonra sağlık kontrollerinden geçirileceği ardından yeni bir yuva bulunacağı belirtildi.

BİZE ULAŞIN