Formula 1 şampiyonu Lewis Hamilton'dan tişörtle ırkçılık protestosu

Tam altı kez dünya şampiyonu olan Formula 1'in ilk siyahi pilotu Lewis Hamilton, Formula 1 Toskana GP'sindeki galibiyetini kutlamadan önce tişörtüyle ırkçılık karşıtı mesaj verdi. Lewis'in tişörtünde, "Breonna Taylor'ı öldüren polisleri tutuklayın" yazısı dikkat çekti.

Giriş Tarihi: 15.09.2020 11:03 Güncelleme Tarihi: 15.09.2020 11:04

Lewis, podyumda ödülünü alırken ön yüzünde "Breonna Taylor'ı öldüren polisleri tutuklayın", sırtında ise genç kadının portresinin olduğu ve üstünde "Adını söyle" yazan tişörtüyle selam verdi.

Lewis, yarıştan önce de tişörtüyle verdiği pozu kişisel Instagram sayfasında paylaşarak, "Breonna Taylor kendi evinde polis tarafından öldürüleli 6 ay oluyor. Hala adalet yerini bulmadı. Sessiz kalmayacağız. Breonna Taylor için adalet" mesajını yazdı. 26 yaşındaki Breonna Taylor, mart ayında Louisville, Kentucky'deki evine giren polisle tarafından defalarca vurularak öldürülmüştü.

Lewis, yarıştan önce de diz çökerek ırkçılığa karşı tepkisini gösterdi. Altı kez dünya şampiyonu olan Lewis, mayıs ayında siyah Amerikan vatandaşı George Floyd'un polis tarafından boğularak öldürülmesiyle başlayan protestolara da destek vermişti.

Lewis, Floyd'un ırkçı şiddete kurban edilmesinin ardından, "Sessiz kalanlarınızı görüyorum, bazılarınız yıldızların en büyüğü, yine de adaletsizliğin ortasında sessiz kalıyorsunuz. Beyazların egemen olduğu bir spor olan benim sektörümdeki hiç kimseden bir işaret yok. Oradaki yegane renkli insanlardan biriyim ama yine de tek başıma duruyorum. Şimdiye kadar bunun neden olduğunu anlayacağınızı ve bir şeyler söyleyeceğinizi düşünmüştüm ama yanımda duramazsınız. Sadece kim olduğunuzu biliyorum ve sizi görüyorum" dedi.

Sky Sports F1'e göre FIA (Uluslararası Otomobil Federasyonu), Lewis Hamilton'ın Toskana GP öncesinde ve sonrasında giymiş olduğu Breonna Taylor tişörtü ile alakalı inceleme başlattı.

Ancak FIA'ya yakın kaynaklar, bunun resmi bir soruşturma olmadığını, sadece konunun incelendiğini düşünüyor.

BİZE ULAŞIN