Kanye West’in Arizona seçimlerinden çıkarılması istendi

ABD başkanı seçilmek isteyen şarkıcı Kanye West’in önüne ilginç bir engel çıkabilir. Arizona eyaletinde yaşayan biri, Kanye West’i seçimlerde oyları bölmeye hizmet etmekle suçlayarak, adının oy pusulasından çıkarılması talebiyle mahkemeye başvurdu.

Giriş Tarihi: 04.09.2020 10:53

Donald Trump ve Joe Biden'a karşı bağımsız aday olarak ABD başkanı seçilmek isteyen şarkıcı Kanye West'in önüne ilginç bir engel çıkabilir. ABD'nin Arizona eyaletinde yaşayan biri, seçimlerde aday olan Kanye West'i seçimlerde oyları bölmeye hizmet etmekle suçlayarak, oylamadan çıkarılması talebiyle mahkemeye başvurdu. Rasean Clayton adlı ABD'li vatandaş, bir eyalet yasanın bağımsız bir başkan adayı olarak yarışmasını yasakladığını iddia ederek, rap'çinin Arizona'nın 3 Kasım'daki oy pusulasında görünmesinin yasaklanmasını istedi.

Rasean Clayton'ın avukatları, pazartesi günü açılan davada, bağımsız cumhurbaşkanlığı adaylarının kabul edilmiş bir siyasi partiye kayıtlı olmadıkları halde onları aday göstermeye yetecek kadar seçmen imzasını topladıkları takdirde Arizona'nın oy pusulasında görünebileceklerini söyledi. Ancak avukatlar, Arizona'da dilekçe için imzaları toplayan düzinelerce çalışana sahip olan West'in, kayıtlı bir Cumhuriyetçi Partili olduğu için oy pusulasında yer almaya hakkı olmadığını savundu.

Avukatlar, West yeterince imza toplayabilse bile, adaylığının yarışı kazanma şansını değiştirmeyeceğini, yeterli oy toplayamyacağını söyleyerek onu, "oy bölücü" olarak ilan etti.

West halihazırda aralarında Arkansas, Idaho, Iowa, Tennessee ve Utah'ın da bulunduğu pek çok eyalette seçime katılma hakkı kazandı.

4 Temmuz'da ABD başkan adayı olduğunu açıklayan West'in Arizona'da oy pusulasında yer alabilmesi için 39 binden fazla geçerli imzayı cuma günü öğleden sonraya kadar teslim etmesi gerekiyor.

BİZE ULAŞIN