Cate Blanchett ve Netflix iş birliği: “Stateless”

Cate Blanchett’in başrolünde yer aldığı ve yapımcılığını üstlendiği Netflix’in yeni dizisi “Stateless”, Avustralya'nın zorunlu gözaltı programına ışık tutuyor.

Giriş Tarihi: 09.07.2020 11:06 Güncelleme Tarihi: 10.07.2020 12:36

Netflix'in yeni Avustralya serisi "Stateless" (Vatansız), göçmenlik sistemine bağlı olarak Avustralya'nın zorunlu gözaltı programındaki aksaklıkları ve karanlık yanları gözler önüne seriyor. Cate Blanchett'in ürettiği seri, ülkenin şüpheli göçmenlik davalarına eleştirel yaklaşıyor. Cate Blanchett'ın Elise McCredie ve Belinda Chayko birlikte hazırladığı dizinin başrollerinde Blanchett'a Yvonne Strahovski, Dominic West ve Jai Courtney eşlik ediyor.

Dizide anlatılana göre Avustralya'da bir kişi uygun belgeler olmadan ülkede yaşadığından şüphelenilirse bir gözaltı kampına götürülüyor. Stateless'in hikayesi tam da burada başlıyor. Dizi, kampta hayatları kesişen dört karakteri takip ederek onların içinde bulunduğu travmatik koşulları çözüyor. Dizinin dört ana karakteri ise bir Afgan mülteci, bekçi olarak işe giren bekar bir baba, hapishanenin yeni müdürü ve akıl sağlığı sorunları olan, Almanya doğumlubir beyaz ve Avustralyalı bir kadın olan Sofie Werner. Dizinin prömiyerinde, Sofie'nin hikayesinin ilk kısmı ele alınıyor.

BİZE ULAŞIN