İstanbul Film Festivali’nin tarihi netleşti

İKSV, salgın nedeniyle ertelenen Ulusal Yarışma ve Ulusal Kısa Film Yarışması'nın tarihlerini açıkladı.

Giriş Tarihi: 06.07.2020 12:06

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle düzenlenen İstanbul Film Festivali, koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen Ulusal Yarışma ve Ulusal Kısa Film Yarışması'nı 17-28 Temmuz'da gerçekleştirecek.

Gösterimleri, Sakıp Sabancı Müzesi (SSM) iş birliğiyle 17-28 Temmuz tarihlerinde yapılacak yarışmalarda, 11 uzun metrajlı ve 12 kısa film yer alacak. SSM'de kurulacak açık hava sinemasında her gece 21.00'de bir uzun ve bir kısa metrajlı film birlikte gösterilecek. Gösterimler, film ekiplerinin katılımıyla yapılacak.

İstanbul Film Festivali'nde çoğu Türkiye ve dünya prömiyerini yapacak filmlerin yer aldığı Türkiye Sineması bölümü, bu yıl 31. kez gerçekleştiriliyor. Yarışmalarda yer alan filmler, aynı tarihlerde festivalin çevrim içi gösterim sitesi filmonline.iksv.org'da gösterime açılacak.

39. İstanbul Film Festivali'nin diğer gösterimleri ise 9-20 Ekim arasında yapılacak. Filmekimi ile gerçekleştirilecek festivalin programı ilerleyen tarihlerde festivalin sosyal medya ve kanallarında ve internet sitesinde duyurulacak.

BİZE ULAŞIN