Müzikte daha gururlu bir anım yok

Killer Mike ve EL-P her zaman sisteme karşı savaştı. Şimdi, RTJ4 albümü ülke çapında protestolarda zikredildiği için Mike kaosun gücü üzerine tekrar düşünüyor.

Giriş Tarihi: 25.06.2020 09:45 Güncelleme Tarihi: 25.06.2020 16:11

Run the Jewels, dördüncü albümlerini ulusal bir ayaklanma sırasında yayınladıktan kısa bir süre sonra, grup üyesi Killer Mike'ın telefonu çaldığında kendisi Atlanta'daydı. Bir protestocu kalabalığın içinde Mike'ın şarkı sözlerini haykırıyordu. Bu yıl çıkan RTJ4 albümündeki "Karda Yürümek" şarkısının dizelerini…

Ve her gün akşam haberlerinde sizi korkutuyorlar.

Ve sen çok uyuşmuşsun, polislerin benim gibi bir adamı boğmasını izliyorsun

Ve sesim çığlıktan fısıldayana kadar, "nefes alamıyorum"

Ve orada evde kanepede oturuyorsun ve televizyonda izliyorsun…

Killer Mike "Bu, birbirine benzemeyen, devletin elinde ölen insanlar adına, sisteme karşı öfkelenen insanlar tarafından yapılan müzik - dayanışma müziği" diyor "Müzikte bundan daha gururlu bir anım olmadı."

Kendisinin bu albümle ortaya koyduğu öfkesi dinmeyecek gibi gözüküyor. Açıkçası ABD'deki siyahilerin de… Ama Mike sistemde olumlu bir değişim yaratmak için siyahilerin neler yapabileceğine dair bir planlar da sunuyor. Bu konuda sosyal medya için videolar çekiyor, TV kanallarında protestocuların yanında yer alarak sağduyu açıklamaları yapıyor:

"Kendi evlerimizi yakmaktan daha iyi olmalıyız çünkü Atlanta'yı kaybedersek başka neyimiz var? Düşmana öfkelendiğin için kendi evini yakmamak senin görevin. Organizasyon zamanlarında bir sığınak evi olabilmeniz için kendi evinizi güçlendirmek sizin görevinizdir. Ve şimdi plan yapma, strateji oluşturma ve organize olma zamanı."

Aynı zamanda protestocuları oy sandığında seslerini duyurmaya teşvik ediyor: "Oylama kabininde sevmediğiniz savcıları dövmenin zamanı geldi. Belediye başkanlıklarını, şefleri ve şef yardımcılarını sorumlu tutmanın zamanı geldi."

BİZE ULAŞIN