Sinemaların ‘kontrollü yeni normali’

Kültür ve Turizm Bakanlığı, sinema, tiyatro ve konser salonlarına salgın sonrası yeni kurallar getirildi.

Giriş Tarihi: 24.06.2020 09:37

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan 81 ilin kültür ve turizm müdürlüğüne, Türkiye Otelciler Federasyonu'na, Türkiye Otelciler Birliği'ne, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği'ne, Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği'ne 'Kültür ve Sanat Tesislerinde Kontrollü Normalleşme Süreci' konulu genelge gönderildi. Alınması gereken önlemler temel olarak şu maddelerden oluşuyor:

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu'nun Covid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi esas alınarak tesisin bünyesinde bulunan tüm bölümlere ilişkin temizlik/hijyen uygulamaları ve süreçleri, ziyaretçi/seyirci/katılımcı/personelde hasta, semptomlu, şüpheli durumların varlığı ve acil hallerde ulaşılacak/yönlendirilecek kişi/kurumları, hastalık belirtileri gösteren ziyaretçi/seyirci/katılımcıya personelin yaklaşımını ve bu kapsamda alınacak önlemleri belirlemek üzere 'Eylem Planı' hazırlanacak.

Sosyal mesafe planına uygun olarak belirlenen kapasite tesis girişine ve her bir salonun girişine ayrı ayrı asılacak.

Ziyaretçi/seyirci/katılımcılara, girişte termal kamera veya temassız ateş ölçümü uygulanacak, 38 dereceden yüksek ateş ölçümlerinde, işletmeye alınmayarak bir sağlık kuruluşuna başvurması için uyarılacak.

Ziyaretçi/seyirci/katılımcıların tesise maske ile girmeleri ve içeride bulundukları süre boyunca maske takmaları sağlanacak. Bununla ilgili yazılı ve sesli uyarılar/anonslar yapılacak. Maskesi olmayanlara, girişte verilmek üzere maske bulundurulacak.

Tesis girişlerinde el antiseptiği bulundurulacak ve ziyaretçi/seyirci/katılımcıların ellerini antiseptikle temizlemelerinden sonra girişleri sağlanacak. Kulislere ziyaretçi kabul edilmeyecek.

Fuaye alanlarında oturma grupları seyrekleştirilerek ve araları açılarak yerleştirilecek. Sergi, fuaye, fuar alanlarında kapasite her dört metrekareye bir kişi olacak şekilde belirlenecek. Toplantı düzeninde oturum alanı iki kişi arası 1 metre mesafe bırakılacak şekilde düzenlenecek. Kişiler arası sosyal mesafeyi koruyacak önlemler alınacak.

BİZE ULAŞIN