Michael Jordan yeni bir rekor kırdı

Michael Jordan yeni bir rekor kırdı. Bu sefer, spor ayakkabılarıyla… “”The Last Dance ateşinin arifesinde, Michael Jordan'ın ilk Air Jordan spor ayakkabıları Sotheby's'de 560 bin dolara satıldı.

Giriş Tarihi: 18.05.2020 17:57 Güncelleme Tarihi: 20.05.2020 15:09

Yıldızlar Sotheby'nin çevrimiçi açık artırmasına katıldı. Spor tarihi ve popüler kültür çılgınlığı kutsal erkek giyim modasında başka bir rekor kırdı: Bu kez Michael Jordan'ın ilk Air Jordan spor ayakkabıları. Air Jordan markasının 35. yıldönümü ve basketbol yıldızlarının hit belgeseli The Last Dance'ın finali ile çakıştı. Bu durum özel satış katlı müzayede evine göre ayakkabıların 560 bin dolarlık satış rakamına ulaşmasına yol açtı ve böylece bir rekora imza atıldı.

Bir önceki rekorun sahibi Nike'ın kurucu ortağı ve koç Bill Bowerman tarafından 1972 yılı ABD Olimpiyat Denemeleri için yapılan sadece 12 çift ayakkabı geçen yılın Temmuz ayında açık artırmada 437,5 bin dolar kazandıran bir çift "Nike 1972 Moon" model ayakkabıydı.

Air Jordan'ın nihai fiyat etiketi de ilk tahminlerinden büyük ölçüde daha iyi performans gösterdi. Kırmızı ve beyaz deriden oluşan ayakkabı ilk olarak Jordan tarafından Chicago Bulls için giyildi. Ayakkabıların sadece 100 bin ile 150 bin dolar arasında satılması bekleniyordu.

BİZE ULAŞIN