Coachella'ya Corona virüs engeli

Dünyanın en büyük festivallerinden Coachella, corona virüs nedeniyle ekim ayına ertelendi.

Giriş Tarihi: 10.03.2020 10:05

Popüleritesi arttıkça müzikseverlerin yerine Instagram fenomenlerinin tercihi haline gelen Coachella Müzik Festivali, corona virüs engeline takıldı. Ocak ayında sahneye çıkacak isimlerin açıklandığı Coachella, dünya genelinde can almaya devam eden virüs salgını nedeniyle ertelendi.

Dünyanın dört bir yanından birçok ismi buluşturan ve ABD'nin Kaliforniya eyaletinde her yıl düzenlenen dünyanın en büyük müzik festivallerinden Coachella, Ekim ayına ertelendi.

10-12 ve 17-19 Nisan tarihlerinde ABD'nin Kaliforniya eyaletinde gerçekleştirilmesi beklenen Coachella Müzik Festivali'nde; Travis Scott, Rage Against The Machine, Calvin Harris, Run The Jewels, Rex Orange Country, Megan Thee Stallion, Thom Yorke, Flume, 21 Savage, Danny Elfman, DaBaby gibi isimler sahne alacaktı.

Bu yıl Grammy Ödülleri'ne aday gösterilen Türkiye'den Altın Gün de performans sergileyecek isimler arasındaydı.

Corona virüste son durum

Dünya genelinde corona virüs vakaları 113 bini, can kaybı ise 4 bini aştı. Virüs nedeniyle 463 kişinin yaşamını yitirdiği İtalya'da ülke çapında acil durum ilan edildi. Kanada'da corona virüs kaynaklı ilk ölüm gerçekleşti. Fransa'da Kültür Bakanı Franck Riester'in corona virüse yakalandığı açıklandı. ABD genelinde vaka sayısı 500'ü geçti. İran'da ilk kez bir şehir karantinaya alınırken, KKTC, Panama ve Burkina Faso'da ilk vakalar tespit edildi.

İran'da bugüne kadar aralarında üst düzey yetkililerin de bulunduğu 237 kişi corona virüs nedeniyle hayatını kaybetti. Gürcistan'da Covid-19 tespit edilen kişi sayısının 15'e yükseldiği bildirildi. İspanya'da da koronavirüs teşhisi konulan hastalarda ölü sayısı 30'a çıkarken, mevcut vakaların bin 204 olduğu açıklandı.

BİZE ULAŞIN