Brad Pitt'in Oscar yolculuğuna yakın bakış

Brad Pitt inanılması güç bir kariyere sahip olmasına rağmen Oscar ile başa çıkamadı. 56. yaşındaki aktörün kaç Oscar'ı ve Oscar adaylığı olduğuna bakıyoruz...

Giriş Tarihi: 07.02.2020 11:09 Güncelleme Tarihi: 11.02.2020 15:45

Zeynep Gürer

Brad Pitt, 2020 Oscar için Bir Zamanlar Hollywood'da (Once Upon a Time in Hollywood) filmindeki performansıyla en iyi yardımcı erkek oyuncu dalında aday gösterilirken, aynı zamanda 7. kez Oscar adaylığı almış oldu. Brad Pitt, 90'lardan beri kalplerimizi ve hayatlarımızı ele geçiren bir ekran varlığı olmasına rağmen, aslında hiçbir zaman en iyi erkek oyuncu Oscar'ını kazanmadı.

İşte Brad Pitt'in Oscar ödülleri ve adaylıklarına yakın bakış.

ADAY GÖSTERİLDİ: EN İYİ YARDIMCI ERKEK OYUNCU ( TWELVE MONKEYS )

Akademi ilk olarak 1996'da Pitt'in oyunculuk yeteneklerini kabul etti ve Twelve Monkeys dramasında Jeffrey Goines olarak En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu adayı oldu. O dönem 32 yaşında olan Pitt, ödülü Olağan Şüpheliler üzerinden Kevin Spacey'ye karşı kaybetti.

ADAY GÖSTERİLDİ: EN İYİ ERKEK OYUNCU ( THE CURIOUS CASE OF BENJAMIN BUTTON )

Pitt'in bir sonraki Oscar adaylığı on yıldan uzun sürecekti. 2009 yılında Benjamin Button'ın Tuhaf Hikayesi ile bu kez En İyi Erkek Oyuncu ödülüne aday oldu. Ancak ödülü Milk'deki performansıyla kazanan Sean Penn'e karşı kaybetti.

ADAY GÖSTERİLDİ: EN İYİ FİLM VE EN İYİ ERKEK OYUNCU ( MONEYBALL )

Pitt, 2012 yılında Moneyball'daki rolü nedeniyle aynı oyuncu kategorisinde aday gösterildi. Aynı zamanda filmin yapımcısı olduğu için en iyi film ödülü kategorisinde de yarıştı. Her iki kategoriyi de kaybetti: en iyi oyuncu ve film ödülleri The Artist'e gitti.

KAZANDI: EN İYİ FİLM ( 12 YEARS A SLAVE )

Sonunda 2014 şanslı yılıydı ve Pitt kendi altın heykelciğini kucaklamayı başardı. Yapımcılığını üstlendiği ve kendisinin de küçük bir rol altığı 12 Years a Slave filmi, en iyi film ödülüne layık görüldü.

ADAY GÖSTERİLDİ: EN İYİ FİLM ( THE BIG SHORT )

Pitt'in altıncı Oscar adaylığı, 2016 yılında en iyi film dalında aday gösterilen The Big Short film yapımından geldi. Ve Spotlight'a karşı kaybetti.

ADAY GÖSTERİLDİ: EN İYİ YARDIMCI ERKEK OYUNCU ( ONCE UPON A TIME IN HOLLYWOOD )

Once Upon a Time in Hollywood'daki Cliff Booth karakteriyle en iyi erkek oyuncu ödülüne aday gösterilen Brad Pitt'in bu adaylıkla birlikte toplamda 7 Oscar'a adaylığı bulunuyor. Bu kez Tom Hanks, Al Pacino, Joe Pesci ve Anthony Hopkins'e karşı yarışıyor. İlk bireysel Oscar'ını kazanıp kazanamayacağı 9 Şubat akşamı cevabını bulacak.

Pitt, bu rol ile Altın Küre, BAFTA ve SAG ödüllerini evine götürdü. Oscar zaferleri zaman zaman tahmin edilemez olsa da, Pitt'in bu pazar zafer kazanacağına kesin gözüyle bakılıyor.

BİZE ULAŞIN