Rekor kıran kadın yönetmenler Oscar adaylarında yok!

2020 Oscar adayları açıklandı. Kadın yönetmenler, 'en iyi' kategorisinde yine yer almadı. Beş erkeğin, en iyi yönetmen kategorisinde aday gösterilmesi tepki topladı.

Giriş Tarihi: 14.01.2020 09:35

92. Oscar Ödül Töreni öncesi adayların açıklanması ile bir kez daha çeşitlilik tartışması başladı. En iyi yönetmen dalında liste yine tamamen erkek yönetmenlerden oluştu.

97 yıllık tarihinde Oscar'a yalnızca beş kez kadın yönetmenler aday gösterildi. Tek kazanan ise 2010 yılında The Hurt Locker filmiyle Kathryn Bigelow oldu.

Son 10 yılda yalnızca bir kadın yönetmen bu kategoriye ismini sokabilmiş oldu. O isim de 2018 yılında Lady Bird filmiyle aday gösterilen Greta Gerwig'di.

Little Women filmi ile en iyi yardımcı kadın oyuncu kategorisinde aday gösterilen Florence Pugh, BBC'ye yaptığı açıklamada, bunun "net bir problem" ve "üzücü" bir durum olduğunu söyledi. Pugh sözlerinin devamında ise geleceğe dair umutlu konuşarak, "Geçen yıl her zamankinden fazla kadın yönetmen ve yazar vardı. Bunun hakkında konuşuluyor ve umarım bu durum değişecek" dedi.

BİZE ULAŞIN