Sam Rockwell, Clint Eastwood’un yeni filminin kadrosunda

Clint Eastwood’un yönetmenliğini ve yapımcılığını üstlendiği yeni filmi The Ballad of Richard Jewell’ın kadrosuna Oscar’lı oyuncu Sam Rockwell dahil oldu.

Giriş Tarihi: 12.06.2019 11:50 Güncelleme Tarihi: 12.06.2019 11:52

Usta oyuncu ve yönetmen Clint Eastwood'un yeni film projesi "The Ballad of Richard Jewell"ın oyuncu kadrosuna katılan ilk isim belli oldu. Bu isim ise Oscarlı başarılı oyuncu Sam Rockwell oldu. Gerçek bir hikayeden uyarlanacak olan film, 1996 yılında gerçekleşen bir olaya dayanıyor.

Sam Rockwell, Filmde Richard Jewell'ın Avukatını Canlandıracak

The Ballad of Richard Jewell filmi biyografik bir film olacak olmasıyla birlikte bombalanan Olympic Park'ı hikayesinin odağına alıyor. 1996 yılında yaşanan bombalanma olayında suçlu olması en çok olası görülen isim Richard Jewell olmuştu. Jewell, bilindiği üzere orada çalışan bir güvenlik görevlisiydi. Önce suçlanan, ve bu olayın ardından hayatı tepetaklak olan adam, olaydan birkaç ay sonra suçsuz bulunmuştu. Gerçek suçlunun ise Eric Robert Rudolph olduğu ortaya çıkmıştı. Ancak 2005 yılında Rudolph yeniden suçlamaları reddetmişti. Jewell, suçsuz olmasına rağmen suçlandığı bu olayın ardından Amerikan kahramanı kimliğini ve kaybettiği sağlığını asla geri kazanamadı. Jewell'ın, 2007 yılında kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiği bilinenler arasında yer alıyor. Sam Rockwell'in filmin oyuncu kadrosuna yerleştiği The Ballad of Richard Jewell filminde Rockwell, onun avukatına hayat verecek. Ayrıca film 1997 yılında Vanity Fair'de yayınlanan ve Marie Banner'ın kaleme aldığı bir makaleden uyarlanacak.

Uzun süredir üzerinde çalışılan projede Richard Jewell'ı canlandırmak üzere daha önce 21 Jump Street gibi yapımlardan tanıdığımız Hollywood'un sevilen komedyenlerinden Jonah Hill ile anlaşma yapılacağı duyurulmuştu. Ancak proje o zamanlar Ezra Edelman'ın yönetmenliğinde bulunuyordu. Şimdi yönetmenlik Clint Eastwood'a geçtiği için değişikliğe gidilebileceği göz önünde bulunduruluyor. Ayrıca Sam Rockwell'in yerine Leonardo DiCaprio'nun da düşünüldüğü bilinenler arasında yer alıyor. Fox ve Disney'in işbirliği yapmaya başladığı dönemden itibaren The Ballad of Richard Jewell filminin iptal edileceği düşünülmüştü. Ancak henüz iptali konusunda bir durum söz konusu gibi görünmüyor. Bunun yerine filmin Warner Bros'ta yer alacağı söyleniliyor.

The Ballad of Richard Jewell filminin diğer oyuncularının da belirlenmesinin ardından prodüksiyonuna önümüzdeki yaz aylarında başlanması bekleniyor.

BİZE ULAŞIN