2019 Coachella Festivali başlıyor

Festival dünyasının en popüler duraklarından olan Coachella 2019 bu akşam Childish Gambino konseriyle start alıyor.

Giriş Tarihi: 12.04.2019 15:57

Coachella Müzik ve Sanat Festivali (Coachella Valley Music and Arts Festival) 2019 bugün başlıyor. Arka arkaya iki hafta sonu şeklinde 12-14 Nisan ve 19-21 Nisan tarihlerinde düzenlenecek olan festivalde bu akşam ilk konseri Childish Gambino verecek.

Cuma akşamı etkinlikleri kapsamında Janelle Monae, The 1975, Anderson .Paak, Kacey Musgraves, Ella Mai, Blackpink, Jaden Smith ve Diplo da sahne alacak.

Festivalin cumartesi günü programında Tame Impala, Billie Eilish, Weezer, J Balvin, Maggie Rogers ve Wiz Khalifa gibi isimler konser verecek.


Childish Gambino - Ariana Grande - Tame Impala

Festival pazar günü Ariana Grande, Khalid, Zedd, H.E.R. ve Lizzo gibi isimlerin konseriyle sona erecek. Bir sonraki hafta aynı program tekrarlanacak.

Geçen yıl sahne alan Beyonce Coachella 2018'e damga vurmuştu. Yıldönümleri, başarılı konserler gibi olaylardan sonra bağış yapma alışkanlığı olan şarkıcı, Coachella Festivali'nde sahne aldıktan sonra dört üniversite öğrencisine 100 bin dolar bağışladı.

Coachella nedir?

Amerika'nın Kaliforniya eyaletinde düzenlenen Coachella Festivali ilk olarak 1999 yılında yapıldı. Müzikseverlerin oldukça yoğun bir şekilde festivale ilgi göstermesi ve rağbet etmesi sonucu festiva gelenekselleşti. Festivalin organizatörleri katılımcılardan gelen yoğun talep ve ısrarların ardından, 2003 yılından beri festival alanında kamp yapılmasına ve çadır kurulmasına da izin veriyor.

BİZE ULAŞIN